Kahvaltıcılardaki gibi mükemmel pancake yapmanın 5 sırrı

Pancake püf noktaları
Pancake püf noktaları

Yumuş yumuş pofuduk pancakeler her pazar kahvaltımızın olmazsa olmazı! Bazıları krep sever bazıları pancake. Biz bu yarışta oyumuzu pancaketen yana kullanıyoruz! Bugün kolaylıkla ve lezzetli bir şekilde pancake yapabilmeniz için basit ipuçları vermeye geldik! Tüm pancake severlere duyurulur!

Katı malzemeler önden

Katı malzemeleri bir kapta birleştirin. Ardından çırparak yavaş yavaş sıvı malzemeleri ekleyin. Eğer sıvı malzemelerin içine un gibi katı malzemeleri eklerseniz çok yüksek ihitmal topaklanacaktır ve pişirdiğinizde ağzınıza un topakları gelecektir.

Yağın önemini unutmasın

Bazı pancake tariflerinde yağ bulunmuyor ancak puf puf ve akışkan bir hamur için yağ şart! Biz pancake harcımızın içine 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ eklemeyi ihmal etmiyoruz bu şekilde pişerken de tavada çok daha rahat döndürebiliyoruz.

Mikser kullanmayın!

Bu tarifleri şöyle düşünün: sabah kalktınız kahvaltıya hızlıca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif arıyorsunuz işte o pancake! Hızlı hızlı hazırlanabilen bir tarif olmasından ve aşırı kabarmaması gerektiğinden mikserin bu tarifte işi yok. Güzel bir el çırpıcısı işinizi görecektir.

Yapışmaz tava

Her şey mükemmelse ama tavanız yapışan ve kötü bir tavaysa maalesef pancakeleriniz istediğiniz gibi olmayacaktır. Tavaya hamur harcını yaydıktan sonra üzeri göz göz olunca çevirme zamanı gelmiş demektir!

Ocağın altını nasıl açmalıyız?

Pancake yaparken ocağın derecesi çok önemli. Eğer kısık derecede olursa pancakeler yayılabilir yüksek derecede olursa da renkleri bir anda koyu kahverengiye dönebilir, çevirmeye fırsatını kalmaz. Sürekli orta derecede kalması en iyisi!