Kahvenin sırf bu sebepten bile 40 yıl hatırı olur!

Kahvenin sırf bu sebepten bile 40 yıl hatırı olur!​
Kahvenin sırf bu sebepten bile 40 yıl hatırı olur!​

Gün içerisinde yaşanılan stres ve koşturmadan dolayı hemen hemen her akşamı baş ağrısıyla kapatanlar ne kadar zor bir durum olduğunu bilir. Hatta bu yüzden artık ilaç içmek istemediği için çareyi başka şeylerde aramaya başlarlar. Bunların başında ise kahve içmek geliyor. Peki gerçekten kahve içmek baş ağrısını azaltıyor mu? Yoksa psikolojik olarak öyle mi hissediyoruz? Hadi gelin biraz bu konuyu açalım.

Belirli dozda alınan kafeinin baş ağrısı üzerinde olumlu etkileri olduğu yapılan çalışmalar sonucunda kesinleşti. Çünkü başımız ağrıdığı zaman damarlarımız genişliyor kafein ise genişlemiş olan bu damarların daralmasına etki ediyor. İşte kafein bu sayede yoğun kan akışına engel olarak baş ağrısını geçiriyor. Ancak kafein dozunu iyi ayarlamak gerek! Yani günde 300 ml kafeini aşmamak şart! Bu da hemen hemen iki fincan kahveye denk geliyor.

Kafeinin baş ağrısı üzerinde yaptığı bu etkilerden esinlenerek yapılan araştırmalar, kahvenin de aynı sonuçları verdiği yönünde bilgiler elde etti.

Kahvenin baş ağrısını azaltmada ve yok etmede tıpkı bir ilaç gibi etkili olduğunu söylüyor. Zaten kullandığımız baş ağrısı ilaçlarına baktığımızda içerisinde kafein olduğunu düşünürsek kahve içmenin daha mantıklı ve keyif dolu bir tercih olduğunu vurgulamamızda sakınca yok. Bu yüzden başınız ağrımaya başladığında bir fincan şekersiz Türk kahvesi veya bir espresso yapıp kendinizi biraz dinlendirin kısa süre içerisinde tüm ağrıların yok olduğunu göreceksiniz.