Kahve makinesi alırken dikkat edilmesi gereken faktörler

​Kahve makinesi alırken dikkat edilmesi gereken faktörler
​Kahve makinesi alırken dikkat edilmesi gereken faktörler

Kahve içmek, pek çok kişi için günün en lezzetli anlarından biri. Güne enerjik başlamak veya bir mola arasında keyifli bir sohbete eşlik etmesi için içilen kahve, çay gibi vazgeçilmez içeceklerimiz arasında. Bu sebeple birçoğumuzun evinde kahve makineleri mutfağın en güzel köşelerinde yer edindi bile. Hatta o kadar fazla yaygınlaştı ki her marka kahve makinesi üretir oldu. Bu sebeple bugün size kahve makinesi alırken nelere dikkat etmelisiniz onları listeledik. Bu maddeleri okumadan kahve makinesi almayı!

Fiyatı

Kahve makinesi alırken ilk dikkat etmeniz gereken nokta bütçeniz. Kafanızda bir fiyat aralığı belirlerseniz eğer modeller arasında eleme yapmanız daha kolay olacaktır.

Yaptığı kahve türleri

Kahve makinesi almak istiyorsunuz ancak sadece Türk kahvesi yapmayı seviyorsanız o zaman sizin için en uygun makine sadece Türk kahvesi yapan bir ürün olacaktır. Ancak "Lokmacığım ben kendim sevmesem de misafirlerime farklı tatlarda kahve yapmak istiyorum." derseniz o zaman buna uygun bir ürün tercih etmeniz gerek.

Kapasitesi

Kahveyi yalnız içmeyi sevmeyenlerdenseniz o zaman makinenin kaç fincan yapabildiğine bakmalısınız. Bu sayede tek seferde daha fazla kahve yapabilirsiniz.

Fonksiyonları

Tıpkı bir barista gibi kahve hazırlamak istiyorsanız o zaman mutlaka kahve makinesinin fonksiyonlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Bu sayede tek bir makineyle kahve içme saatiniz şova dönüşebilir.

Kullanım kolaylığı

Güne başlarken veya günün tüm yorgunluğunu atmak istediğinizde eminim ki karmaşık bir makine ile uğraşmak istemezsiniz. Bu sebeple kahve makinesi tercih ederken kullanım kolaylığını göz önüne almalısınız.

Kolay temizlenebilir olması

Her gün kahve yapan bir makinenin temizliği hem hijyenik açıdan hem de makinenin uzun ömürlü olabilmesi açısından çok önemli. Bu sebeple kahve makinesi alırken kolay temizlenebilen ve parçalarının çıkabilmesine dikkat etmelisiniz.

Marka ve kalitesi

En başta da söylediğimiz gibi birçok marka kahve makinesi üretiyor. Ancak bu kahve makineleri arasındaki kalite farkını çok iyi ayırt etmeli ve bildiğiniz markaları tercih etmelisiniz. Bu sayede hem uzun yıllar kullanabilir hem de bir sorun oluştuğunda karşınızda bir muhatap bulabilirsiniz.