Kahve telvesini artık çöpe atmıyoruz!

​Kahve telvesini artık çöpe atmıyoruz!
​Kahve telvesini artık çöpe atmıyoruz!

Eminim her gün kahve içen birçok kişi telvelerin çöpe gitmesinden oldukça rahatsızdır. Hele bir de son zamanlarda artan kahve fiyatlarından sonra o kahvenin her şeyinden sonuna kadar yararlanmak istememiz bize artık normal geliyor. E zaten bizi bilen bilir mutfakta hiçbir şeyin çöp olmasını istemeyiz. Bu sebeple kahve telvelerini çöpe atmadan önce değerlendirmenin yolunu sizin için listeledik.

Kesme tahtasındaki lekelerde

Kahve keyfiniz bitti ve o sıra gözünüze kesme tahtanızda çıkmayan lekeler gözünüze ilişti. İşte elinizde tuttuğunuz fincandan bu sorunun çözümü bulunuyor. Kahve telvesiyle kesme tahtanızda olan lekeleri ovar daha sonra yıkarsanız bu sorunun ortadan kalktığını göreceksiniz.

Cilt bakımında

Aslında cilt bakımı için ihtiyacınız olan o malzemeyi her gün çöpe attığınızı öğrendiğinizde pişmanlığınızı gözümüzde canlandırmamız zor olmadı. Cildinizde siyah nokta varsa peeling yapabilir, göz altlarınızın aydınlık görünmesi için maske yapabilir veya ellerinizin pürüzsüz olması için ovabilirsiniz. Her ne için kullanacak olursanız olun kahve telvesi içerisinde barındırdığı değerler sayesinde birçok kremden daha iyi sonuç verecektir. Ancak bu telvenin şekersiz kahveden olmaması gerekiyor.

Koku yok etmede

Eğer buzdolabınızda geçmeyen bir koku varsa o zaman içtiğiniz kahve telvesini değerlendirme vakti geldi demektir. Kahve telvesini küçük bir tabağa alın ve ağzı açık şekilde buzdolabında bekletin. Dolabın tüm kokusunu kendisine çekecektir.

Bitkilerde gübre

Kahve telvesinde bulunan yüksek asit, bitkilerin hızlı büyümesini sağlıyor. Bu sebeple saksı bitkilerinizin dibine içtiğiniz ve soğuttuğunuz kahve telvesini döküp hafiften toprağa karıştırırsanız çiçeklerinizin coştuğunu göreceksiniz.