Kajun baharatı nedir? Kajun baharatı nasıl yapılır?

Kajun baharatı nedir?
Kajun baharatı nedir?

Kajun baharatı nedir? Kajun baharatı nasıl yapılır? Kajun baharatı nerelerde kullanılır? Kajun baharatı hangi yemeklere katılır? Baharat severler buraya... Tüm bu soruların cevapları Lokma'da sizleri bekliyor.Baharatlar ile her yemeğe kendine has dokunuşlarda bulunmak isteyenler burada mı? Peki ya damak tadı farklı lezzetlere de açık olanlar? İşte Amerikan kajun baharatı tam sizlere göre.

İÇİNDEKİLER

Kajun baharatı nedir?

Her ne kadar patates baharatı olarak bilinse de birden çok baharatın karışımıyla yapılan kajun baharatı, yalnızca patates kızartmasında değil etten, tavuğa, patatesten, diğer sebzelere birçok tarifte kullanılıyor. Kısacası et ve fırın yemeklerinde de sıklıkla kullanılsa da ülkemizde en fazla patates kızartmasında kullanılan kajun baharatı bu sebeple patates baharatı olarak biliniyor.

Kajun baharatı nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı soğan tozu
  • 2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 2 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
  • 1 tatlı kaşığı taze öğütülmüş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

- Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve ağzını sıkıca kapatın.

Kajun baharatı nerelerde kullanılır?

- Kajun baharatının ülkemizde patates baharatı olarak ünlenmesinin elbette ki bir sebebi var. O da en çok patatese yakışıyor olması. Kızarmış ve fırınlanmış patatese çok ama çok yakışan kajun baharatının lezzetini ikiye katlamak için sizlere bir önerimiz de var: Kajun baharatının içerisine zeytinyağı karıştırmak.

- Kajun baharatının en çok yakıştığı diğer tarifler arasında tavuk ve et yemekleri var...
İster tavuk ister kırmızı et, etlerinizi fırına vermeden önce kajun baharatına bulayarak marine edin ve bu şekilde fırına verin.

- Sebze yemeklerinde de baharat kullanmayı sevenler buraya. Lakin kajun baharatı kullanacağınız sebze yemeklerinizde tercih edeceğiniz tek pişirme yöntemi fırınlama olmalı.

- Sos tariflerinde de baharatlara yer vermeyi sevenler kajun baharatını da iyi bir alternatif olarak değerlendirebilirler. Ancak önemli bir noktayı atlamadan. Kajun baharatı tatlı soslarınıza pek yakışmasa da, acı soslarınızda mutlaka değerlendirmeyi unutmayın.

- Kajun baharatını tıpkı tuz gibi salata ve yemeklerinize yalnızca aroma katması için de serpiştirmek bir seçenek. Salatalarınızın son dokunuşlarını kajun baharatıyla yaparak sofralarınızda bir farklılık yaratabilirsiniz.