Kalan tart hamurundan neler yapılabilir?

Kalan tart hamurundan neler yapılabilir?
Kalan tart hamurundan neler yapılabilir?

Birbirinden nefis tart tariflerinden birini denemek için kolları sıvadığımızda genellikle tart hamurunun fazla gelmesi bizim için alışılageldik bir durum... Tam da bu sebeple bu hamurları çöpe atmak yerine bambaşka tariflerde değerlendirmek hususunda git gide ustalaştığımızı belirterek kalan tart hamurundan neler yapılabilir? Sorusunun en lezzetli cevabı için sizleri şöyle alalım.

İÇİNDEKİLER

Mini pizzalar yapın!

Kalan hamuru küçük parçalara bölerek mini pizzalar yapabilirsiniz. Üzerine domates sos, rendelenmiş peynir ve sevdiğiniz malzemeleri ekleyip fırınladıktan sonra hızlı ve lezzetli atıştırmalıklar elde edebilirsiniz.

Tart hamurunda kurabiye!

Kalan tart hamurunu, çeşitli şekillerde keserek kurabiye haline getirebilirsiniz. Üzerine tarçın, şeker veya çikolata serperek fırınladıktan sonra lezzetli mi lezzetli kurabiyeler elde edebilirsiniz.

Meyve tartı hazırlayın!

Kalan tart hamurunu kullanarak meyve dolu tatlı tartlar yapabilirsiniz. Kalan tart hamurunu kalıplara yerleştirin, üzerine dilimlenmiş meyveleri ekleyip hafifçe şeker serperek fırınladıktan sonra enfes bir meyve tartı elde edebilirsiniz.

Tart hamurunda muffin!

Kalan hamuru muffin kalıplarına yerleştirdikten sonra içlerine meyve veya reçel koyarak muffin tarzı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

Hamur parçalarını dondurun!

Eğer aniden kullanmak istediğinizde hazır olması için kalan hamurunuzu kullanmayı düşünmüyorsanız, hamurunuzu parçalara ayırıp dondurabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda çözün ve istediğiniz tarifi hızlıca hazırlayın.