Kan şekerini dengede tutacak 7 gıda

​Kan şekerini dengede tutacak 7 gıda
​Kan şekerini dengede tutacak 7 gıda

Gün içerisinde iyi hissetmemiz enerji seviyemizi sabit tutabilmenizle doğrudan alakalı. Bu enerji seviyesini sabit tutabilmek ise tahmin ettiğiniz gibi kan şekerinin sabit kalmasıyla alakalı. Burada da devreye beslenme alışkanlıkları giriyor. Doğru bir beslenmeyle şeker hastası olsanız bile kan şekerinizi dengede tutmanız mümkün. İşte kan şekerini dengeleyen muhteşem yiyecekler:

Tarçın

Kan şekeri denildiğinde akla ilk gelen yiyecek tarçın oluyor. Şeker hastalarının da sıkça tükettiği tarçın, içerisinde yer alan maddeler sayesinde gün içerisinde kan şekeri dalgalanmaları yaşanmasının önüne geçiyor.

Yulaf

Yulaf, yüksek lif içeriği sayesinde kan şekeri seviyelerinde ani değişimlerin önüne geçiyor. İster kahvaltıda isterseniz de ara öğünlerinizde tercih edebileceğiniz yulaf uzun süre tok kalmanızda da etkili olacaktır.

Yumurta

Yüksek protein oranına sahip olan yumurta, insülin duyarlılığı sağlama konusunda adeta uzman. Doktorlar tarafından diyabet hastaları için önerilen bu gıda, gün içerisinde kan şekeri seviyelerinde oynama olmamasına yardımcı oluyor.

Brokoli

İçerisinde yer alan C vitamini sayesinde yüksek antioksidan kaynağı olan brokoli, hücre hasarını en aza indiriyor. Kan şekeri seviyelerini dengede tuttuğu için şeker hastalarının da bol bol tüketmesi gereken gıdalar arasında yer alıyor.

Keten tohumu

İçerisinde yüksek besin lifli ve vücudumuz için sağlıklı birçok yağ barındıran keten tohumu, aniden yükselen kan şekerini düşürmede etkili. Salatalarınıza veya yoğurda ekleyerek yiyebileceğiniz bu tohum sayesinde gün içerisinde enerjiniz hiç düşmeyecek.

Yoğurt

Yoğurdun içerisinde yer alan protein özellikle şeker hastalarının vücut enerjilerini korumalarına yardımcı oluyor. Bu sayede vücutta ani şeker yükselmesi veya düşmesi gibi problemler yaşanmıyor.

Balık

Uskumru, somon, hamsi ve sardalya gibi yağlı balıklar, uzun süre tok hissetmeye yardımcı olmaktadır. Bu sayede kan şekeri seviyelerinin dengede kalmasına yardımcı olan yağlı balıklar, kalp sağlığını da korur.