Bu püf noktalarla karnabahar kokusuna son!

Bu püf noktalarla karnabahar kokusuna son!
Bu püf noktalarla karnabahar kokusuna son!

Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz karnabahar, kokusu yüzünden birçok kişinin uzak durduğu sebzeler arasında. Hem pişerken hem de piştikten sonra evi saran o kokudan kurtulmak istiyorsanız o zaman sayacağımız bu püf noktaları iyice okumalısınız. İşte karnabahar kokusunu yok etmenin yolları!

Limon suyundan yararlanın

Karnabaharın kokmamasını istiyorsanız pişmeden önce limon suyunda bekletebilirsiniz. Ancak limon suyunda bekletmeyi unuttuysanız korkmayın haşlama suyuna da limon suyu eklerseniz karnabahar kokmayacaktır.

Defne yaprağı deneyin

Karnabaharı haşlarken ekleyeceğiniz defne yaprağı kokuyu önleyebileceği gibi aynı zamanda hafif bir aroma da katacaktır. Ayrıca sadece haşlarken değil hem fırında hem de yemeğini yaparken de defne yaprağını kullanabilirsiniz.

Suyuna süt katın

Kulağa değişik gelse de karnabaharın kokmaması için haşlama suyuna ekleyeceğiniz az miktarda süt, karnabaharın beyaz kalmasına da yardımcı oluyor. Böylece karnabahar hem güzel görünecek hem de kokmayacak.

Ekmek dilimleyin

Karnabaharın kokmaması için uygulamanız gereken bir diğer yöntem ise içine ekmek dilimlemek. "E Lokmacığım dilimlediğimiz ekmekler yemeğe karışır." Diyorsanız temiz bir mutfak bezinin içine koyabilirsiniz. Böylece hem ekmek dilimleri yemeğe karışmamış olur hem de karnabaharın o kötü kokusu yok olur.