Kas krampları yaşayanlar buraya! İşte kas kramplarına iyi gelen gıdalar

Magnezyum içeren gıdalar
Magnezyum içeren gıdalar

Spor yaptığımız o ilk günün ertesi sabahı yaşanan ağrıyı birçoğumuz biliyoruz. Sadece spor yaptığımız günlerin sabahları değil, gece hiç beklemediğimiz anlarda da bacak krampları ile canımız sıkılabiliyor. İşte böyle zamanlarda Lokmacığınız gıdalar aracılığıyla yapmanız gerekenleri sizlerle paylaşıyor! Kas kramplarına hangi gıdalar iyi gelir? Cevap yazımızın devamında!

İÇİNDEKİLER

Kas yaralanmaları ve yoğun egzersizler krampları tetikleyebilir. Bazı yiyecekler, bu kramplar için doğal bir çözüm olabilir ancak haftalarca geçmeyen ve tekrarlayan kramplarınız varsa mutlaka bir doktora görünmenizi öneriyoruz! Hadi geçelim o gıdalara!

Muz

Kas kramplarından bahsedilince ilk akla gelen besin her zaman 'muz' olmuştur. Muz, kasların ve sinir sisteminin düzgün çalışması için çok güçlü bir potasyum ve magnezyum kaynağıdır. Kramplarınız için günde bir muz tüketebilirsiniz. Ancak akşam yatmadan önce bir bardak su içmeyi ihmal etmeyin!

Yoğurt

Kas kramplarınızın bir sebebi de kandaki kalsiyum seviyenizin düşük olması olabilir. Bu durumda devreye bir kase yoğurt giriyor. Yoğurt, kas dokusunun onarımı için gerekli kalsiyum ve potasyumu içinde barındıran mucize bir besin kaynağı!

Avokado

Muzdan iki kat fazla potasyum içeren avokado herkesin damak tadına uymayabilir ama eğer seviyorsanız daha hızlı bir çözüm için avokado tüketmenizi öneririz. Limon, tuz ve çok az zeytinyağı ile ezdiğiniz avokadonuzu kızarmış ekmeğin üzerine sürerseniz eminiz çok seveceksiniz!

Tatlı patates

200 gram tatlı patatesin önerilen günlük magnezyum ve potasyum alımından çok daha fazlasını sağladığını söylesek? Tatlı patates muzdan 6 kat fazla kalsiyuma sahiptir. Bu sebeple eğer bulabiliyorsanız kas ağrılarınızın olduğu dönemlerde mutlaka tatlı patates tüketmenizi öneriyoruz!

Kemik suyu

İlikli kemiklerin 16-24 saat arası kaynatılmasıyla elde edilen bu şifa deposu su bol miktarda kalsiyum, sodyum ve magnezyum içerir. Bu sayede de kas krampların önüne geçmede oldukça etkilidir.

Karpuz

Yazın buz gibi karpuzu su yerine tükettiğimiz zamanları özlemedik desek yalan olur! Ancak karpuz yalnızca susuzluğumuzu gideren bir besin değil elbette. Yüksek miktarlarda magnezyum ve potasyum içerir. Bu sebeple de kramplara iyi gelir. Bunun yanında sıvı kaybının sebep olduğu kas kasılmalarının da önüne geçer!

Somon balığı

İçerisindeki vitamin ve mineralleri saymakla bitiremeyeceğimiz somon balığı, zamanı geldiğinde taze olarak tüketildiğinde demir kaybından dolayı oluşan kas kramplarının önüne geçmek konusunda tam bir uzman!