Kaşıntılara son: Kurdeşene ne iyi gelir?

Kurdeşene ne iyi gelir?
Kurdeşene ne iyi gelir?

Halk arasında yıllardır kurdeşen olarak bilinen bir cilt sorunu olan ürtiker son zamanlarda birçok insanın ortak sorunlarından biri. Peki ciltte aniden yoğun bir kaşıntıyla beraber ortaya çıkan kırmızılıkların sebebi olan ürtikere yani kurdeşene ne iyi gelir? Kurdeşen tedavisine ek olarak evde neler yapılabilir? Hepsinin cevabı bu yazımızda sizlerle...

İÇİNDEKİLER

Maydanoz

C vitamini açısından son derece zengin olan maydanoz kurdeşene en iyi gelen şeylerin başında yer alıyor... Vücudumuzun histamin salgısını artıran şeylerin başında yer alan maydanoz; bu sayede kızarıklık, kaşıntı, kabartı vb. etkilerin önüne geçerek kurdeşeni baskılıyor. Maydanozu direkt olarak tüketebileceğiniz gibi suyuna da içerek kurdeşen tedavisinde değerlendirebilirsiniz.

Zerdeçal

Antienflamatuar etkisiyle vücudumuzun enfekte olduğu zamanlarda sıklıkla tükettiğimiz zerdeçal kurdeşen tedavisinde akla ilk gelenlerden biri. Kaşıntıya ve tahrişe iyi gelen zerdeçal kurdeşen tedavisinde toz halinde tüketilmesi tavsiye edilen baharatlardan biri.

Greyfurt

C vitamini açısından son derece zengin meyvelerin başında gelen greyfurt antioksidan yönünden de son derece zengindir. Ama dikkatli olmakta fayda olduğunu belirtelim. Çünkü greyfurt bazı ilaçlarla etkileşime girerek zehirlenmelere sebebiyet verebilir.

Papatya çayı

Maydanoz tüketiminde olduğu gibi vücudumuzda histamin salgısını artırarak kurdeşen üzerinde olumlu bir etki gösteren papatya çayı, strese de iyi geldiğinden strese bağlı olarak gelişen ürtiker ataklarını rahatlatarak kaşıntıyı azaltmak konusunda oldukça etkili.

İncir

Tıpkı greyfurt gibi antioksidan özelliği yüksek meyvelerden biri olan incir de düzenli tüketildiği takdirde kurdeşen yani ürtiker sorununa şifa olabilecek gıdalardan biri. Mevsimindeyse inciri taze tüketmek, değilse incir kurusu tüketmek ürtiker problemiyle başı dertte olanların yapabileceği en doğru şeylerden biri.

Zencefil

Vücutta yoğun bir kaşıntıya sebep olan ürtikeri önleyen gıdaların başında yer alan zencefil tıpkı zerdeçal gibi antienflamatuar bir etkiye sahip olan zencefili direkt olarak tüketebileceğiniz gibi su ile karıştırarak macun haline getirip kaşınan bölgelerinize de sürebilirsiniz.