Kavun nasıl seçilir?

​Kavun nasıl seçilir?
​Kavun nasıl seçilir?

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan kavun nasıl seçiilir? İşte bu sorunun cevabı henüz ikiz kardeşi karpuz nasıl seçilir? Kadar yaygın olmasa da iyi bir kavun seçmek için bilmeniz gereken her şey Lokmacığınızda... Bundan böyle kavunlar kelek çıkmasın diye, kavun nasıl seçilir? Yazımızdaki tüm maddeleri dikkate alı, bu yazıyı kaydetmeyi unutmayın!

Kavunun kabuk sertliğine dikkat edin!

Tıpkı karpuz da olduğu gibi kavunda da kabuğuna vurarak seçmeye çalışmak en basit yöntemlerden biri. Kavunun kabuğu ne çok sert, ne de çok yumuşak olmalı. Kavunun kabuğu çok sert olduğunda bu henüz olgunlaşmamış bir kavun olduğuna işaret ederken, çok yumuşak olduğunda ise içinin kelek çıkma olasılığı oldukça yüksektir.

Boyuna göre ağır olan kavunları tercih edin!

Kavun satın alırken, kestiğinizde bal gibi bir kavun yemek isterseniz şeker oranını tahmin etmenizde işinize en çok yarayacak şey ise şu: Boyuna göre ağır olan kavunları tercih etmek. Boyuna göre ağır olan kavunların şeker oranı genellikle fazladır ve bu tip kavunlar genellikle en iyi kavunlardır.

Kavunun dibine mutlaka bakın!

Kavun kabuğuyla işimiz bitmedi! Kavun satın almadan önce dibine bakmayı sakın ola ki ihmal etmeyin. Kavun kabuğunun geneli aksine dibi yumuşak olursa bu içinin olgunlaştığına ve son derece tatlı olduğuna işaret eder.

Vurarak kavun seçmek bir klişe değil!

Kavun seçerken tıpkı anne ve babalarımız gibi kabuğuna vurmamız gerektiğini unutmayın! Bu sanılanın aksine bir klişe değil, gerçekten olgunlaşmış ve lezzetli bir kavun yemenin en kolay yollarından biri. Kavun kabuğuna vurduğunuz takdirde tok bir ses çıkıyorsa kavununuz olgunlaşmış ve tatlanmıştır. Cılız bir ses duyuyorsanız da bu o kavunun kelek olduğuna işaret eder.

Dibini koklamayı ihmal etmeyin!

'Kavun değil ki koklayıp bilesin' sözü elbette ki boşa değil. Çok eski zamanlardan beri kavun seçerken kullanılan en bilindik yollardan biri olan kavunun dibini koklama yöntemi bize kavunun olgunlaşıp olgunlaşmadığına dair çok iyi ipuçları veriyor. Kavunun dibinden hoş bir koku geliyorsa bu koku kavununuzun tam olarak olgunlaştığına ve tatlandığına işaret eder.

Çizgilerin düzgünlüğüne dikkat edin!

Kavun kabuğunun çizgilerine bakmak daha önce aklınıza geldi mi? Pek zannetmemekle beraber kavun çizgilerinin düzgün olmasının içiyle ilgili bir ipucu olduğunu da belirtmemizde fayda var. Kavun çizgileri ne kadar düzgünse kavun o kadar iyi olgunlaşmış ve lezzetlidir.