Bu bilgilerden sonra kaya tuzu kullanacaksınız!

Bu bilgilerden sonra kaya tuzu kullanacaksınız!
Bu bilgilerden sonra kaya tuzu kullanacaksınız!

Günümüzde sağlıklı yaşam tarzının giderek popüler olmasıyla birlikte tekrar kullanımı yaygınlaşan kaya tuzu, mineral açısından çok zengin. Ödem yapmamasıyla da bilinen bu tuz, yemeklere de farklı bir lezzet katıyor. Peki bu kadar güzel bir tuzun faydaları neler gelin birlikte bakalım.

Kan basıncını düzenliyor

Tuzun genellikle kan basıncını yükselttiği düşünülür ancak bu sofra tuzu için geçerli. Kaya tuzu kan basıncını yükselmek yerine tam aksine düşürmede etkili. Tabi kan basıncını düşürür dedik diye kaya tuzunu fazla kaçırmayın.

Vücudun ihtiyacı olan mineralleri sağlıyor

Kaya tuzu, vücudun ihtiyacı olan çinko, bakır, manganez, demir ve nikel gibi birçok minerali bünyesinde barındırıyor. Bundan dolayı vücudunuzun ihtiyacı olan mineralleri kaya tuzundan kolayca elde edebilirsiniz.

Sodyum seviyesini düzenliyor

Oldukça yaygın olan sodyum eksikliğini kaya tuzu sayesinde giderebilirsiniz. Bu sayede sodyum eksikliğinden dolayı oluşan kasılma ve kalitesiz uyku gibi problemlerinize veda etmeniz kolaylaşacaktır.

Boğaz ağrısını yok ediyor

Boğazınız ağrıdığında doğal solüsyon hazırlamak isterseniz kaya tuzu bunun için oldukça iyi bir malzeme. Kaya tuzunu suyla karıştırarak gargara yaptığınızda boğaz ağrınızın hızlıca azaldığını hatta yok olduğunu fark edeceksiniz.

Gastriti önlüyor

Gastrit problemi yaşıyorsanız kaya tuzunu denemenizde fayda var. Ayrıca gastrite iyi gelmenin yanı sıra gaz problemlerini de ortadan kaldırıyor.