Keçiboynuzu yemeniz için 5 neden!

​Keçiboynuzu yemeniz için 5 neden!
​Keçiboynuzu yemeniz için 5 neden!

Keçiboynuzu, hem çiğ olarak hem de pekmez olarak son zamanlarda sıkça tüketilen gıdalar arasında yer alıyor. Özellikle gelişim çağında olan çocukların kullanması gereken bu gıda, birçok faydasıyla bağışıklık sistemine de iyi geliyor. Hadi gelin keçiboynuzunun faydalarına bakalım.

Kemik gelişimine katkı sağlar

Doktorlar tarafından önerilen gıdalar arasında yer alan keçiboynuzu, kemik gelişimini büyük oranda etkiliyor. İçerisinde yer alan potasyum, selenyum, fosfor, kalsiyum, bakır ve sodyum sayesinde kemiklerin daha güçlü olmasına yardımcı olan bu gıda, dişlerinde daha sağlıklı olmasına yardımcı oluyor.

Akciğer sağlığını korur

Balgam söktürücü ve öksürük giderici olarak bildiğimiz keçiboynuzu, akciğer sorunlarının önüne geçmeye yardımcı olmaktadır. Astım ve bronşit gibi sorunları olanların mutlaka tüketmesi gereken gıdalardan olan keçiboynuzu, rahat nefes almaya da yardımcı olur.

Kan şekerini dengeler

Her ne kadar şekerli olduğu düşünülse de aslında oldukça düşük şekere sahip olan keçiboynuzu, kan şekerini dengelemede etkili bir gıda. Bundan dolayı diyabet hastalarının rahatlıkla kullanabildiği bu yiyecek, zayıflamak isteyenlere de önerilenler arasında.

Sindirim sistemini onarır

Sindirim problemlerinde de oldukça faydalı olan keçiboynuzu, lif içerdiğinden dolayı diyet yapanların en çok tercih edeceği gıdaların başında geliyor.

Kalp ve damar sorunlarına iyi gelir

İçerisinde yüksek antioksidan barındıran keçiboynuzu, kanı temizlemeye yardımcı oluyor. Bu sebeple damar tıkanıklıklarının önüne geçerek kalbin iyi çalışmasını sağlıyor.