Kekik çayı içmeniz için 9 neden

​Kekik çayı içmeniz için 9 neden
​Kekik çayı içmeniz için 9 neden

Doğanın bizlere sunduğu şifalı bitkiler arasında ilk sıralarda kekik geliyor. Antiviral, antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahip olan kekik çayı, hastalıklarla savaşmada oldukça etkili. Ayrıca sadece hastalıklara iyi gelmeyen kekik çayının bilinmeyen birçok faydası var. Hadi gelin kekik çayının faydalarına bir göz atalım.

Öksürüğe iyi gelir

Solunum yollarında oluşan sorunlara çok iyi geldiği bilinen kekik çayı, boğaz ağrısı ve öksürüğü kesmede birebir. Özellikle akşam yatmadan önce içildiğinde boğazı yumuşatan kekik çayı, boğazda yer alan iltihapları yok ediyor.

Bağışıklık güçlendirir

A ve C vitamini bakımından zengin olan kekik, çay olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan kekik çayı, kışı daha sağlıklı atlatabilmeniz için tüketmeniz gereken çaylar arasında.

İltihap söktürür

Antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliklere sahip olan kekik çayı, vücutta bulunan iltihapları rahatlıkla söktürüyor. Bu sebeple kekik çayının faydaları denildiğinde akla ilk gelen iltihap söktürücü özelliği oluyor.

Sindirim sorunlarına iyi gelir

Kekiğin içerisinde yer alan uçucu yağlar, gastrointestinal sorunlara iyi geliyor. Bu sebeple sindirim problemi yaşayanların mutlaka tüketmesi gereken bitki çayları arasında kekik çayı yer alıyor.

Uykusuzluğa iyi geliyor

İçerisinde anksiyolitik madde barındıran kekik, uykuya dalmada güçlük çekenler veya derin uyumakta zorlanan için tam bir mucize. Bu sebeple uyku sorunları yaşıyorsanız bir fincan kekik çayı içmeyi denemelisiniz.

Kilo vermede yardımcı

Kekiğin içerisinde yer alan polifenoller, metabolizmayı etkileyerek vücutta yağ yakımını hızlandırıyor. Bu sebeple kilo vermek isterseniz kekik çayından faydalanabilirsiniz.

Kolesterol ve kan şekerini düşürür

Antioksidan özelliklere sahip olan kekik çayı, kan şekeri seviyesinin düşürülmesinde etkili oluyor. Ayrıca yüksek kolesterolü de düşüren kekik çayının dikkatli tüketilmesi gerekiyor.

Ağrıları yok eder

Kekik çayının faydalarından biri de ağrıları yok etmesi. Fibromiyalji sorunlarınız varsa denemiz gereken kekik çayı, antiinflamatuar özellikleri sayesinde ağrıları azaltmakta.

Akneleri yok eder

Bahsettiğimiz tüm bu faydaların dışında kekik çayının cilde de faydası çok. Özellikle sivilce iltihaplarını kurutmada etkili olan bu çay, gözenekleri temizlemek için de kullanıyor.