Petekten sofralara şifa: Kestane balı

​Petekten sofralara şifa deposu: Kestane balı
​Petekten sofralara şifa deposu: Kestane balı

Kastamonu'nun tescilli lezzeti olan kestane balı, koyu rengi ve acı tadıyla biliniyor. Bir kaşıktan fazlasını yemenin oldukça zor olduğu bu bal, diğer ballara oranla daha az üretiliyor. Bundan dolayı gerçek kestane balı altın kadar değer görüyor. Hadi gelin altın kadar değer gören bu balın faydalarına bir bakalım.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Gerçek bal her zaman faydalıdır ancak kestane balı birçok baldan daha da faydalı. Bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasını sağlayan kestane balı, içerisinde birden fazla vitamin ve demir barındırıyor. Düzenli kullanımda bakteri ve virüslerle savaşmaya yardımcı olan kestane balının ölçülü yenilmesi gerekiyor.

Mide rahatsızlıklarının önüne geçiyor

Reflü ve ülser gibi mide problemleriniz varsa kesinlikle yemeniz gereken bal türü kestane. Yediğiniz andan itibaren midenize rahatlık veren kestane balı, ayrıca hazımsızlık gibi problemlerinde önüne geçiyor.

Halsizlik ve yorgunluğun önüne geçiyor

Ne kadar uyursanız uyuyun kendinizi yorgun ve halsiz hissediyorsanız kestane balını denemelisiniz. Düzenli yenilen kestane balı, karbonhidrat içerdiğinden yorgunluğu gideriyor.

Kan şekerini düzenler

Kan şekeri düzenleme özelliğine sahip olan kestane balı, uzun süre tok kalmaya yardımcı oluyor. Bundan dolayı zayıflamak istiyorsanız kestane balından faydalanabilirsiniz.

Nefes almaya yardımcı

Kesin bir sonuç elde edilmese de kestane balı astım sorunu yaşayanların rahat nefes almasını sağlıyor. Bundan dolayı bazı doktorlar astım hastası olan kişilere tedavisinin yanında kestane balı yemeyi öneriyor.

Kasların artmasını sağlıyor

Protein indeks oranı yüksek olan kestane balı, kas kütlelerinin artmasında büyük rol oynuyor. Bundan dolayı özellikle spor yapanların her gün bir tatlı kaşığı kestane balı tüketmesi daha kolay kas yapmasına olanak sağlıyor.

Antioksidan özelliğe sahiptir

İçerisinde yer alan yüksek antioksidan sayesinde hücre yenilemesine yardımcı olan kestane balı, vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı oluyor. Bu sayede hem daha dinç hem de daha güzel görünmenize etki ediyor.