Kırmızı ete hangi baharatlar yakışır?

Kırmızı ete hangi baharat yakışır?
Kırmızı ete hangi baharat yakışır?

Yüzlerce baharat arasından mutfağımızda kullandığımız baharatlar sınırlı biliyoruz. Ancak dana, kuzu ya da koyun etinden bir yemek pişirirken de baharatsız olmuyor! Peki dana etine en çok hangi baharat yakışır? Koyun eti hangi baharatlarla pişirilirse kokusu azalır? Lokmacığınız tüm bunların cevabını kısacık anlatıyor!

Dana eti

Dana etinin her ne kadar kendine has bir aroması olsa da koyun eti kadar ağır ve kokulu değil. O sebeple çoğu baharat yakışacaktır ancak bazı istisnalar var nane gibi! Biz dana etine aromatik bitki yapraklarını daha çok yakıştırıyoruz. Hadi bakalım dana etine hangi baharatlar yakışıyor?

Fesleğen
Defne yaprağı
Karabiber
Köri
Kimyon
Pul biber
Hardal tozu
Limon otu
Kekik
Ada çayı
Zerdeçal
Kişniş

Koyun etine hangi baharatlar yakışır?

Dana etine nazaran biraz daha aromatik bir lezzeti olan koyun etini herkesin sevmediğini biliyoruz. Ancak doğru bir şekilde temizlenip pişirilen koyun etinin tadına doyum olmaz. Hem yumuşaklığı hem de farklı tariflerde kullanılabilirliği açısından biz koyun etini de çok seviyoruz. Ancak bir önerimiz olacak koyun etini baharatsız pişirmeyin. En basitinden kavurma yapsanız bile mutlaka bir baharat kullanın. Peki koyun eti hangi baharatlarla yakışır? Hemen bakalım!

Sarımsak tozu
Kekik (Taze)
Biberiye (Taze)
Kakule
Tarçın
Kişniş tohumu
Nane
Mercanköşk

Kuzu etine hangi baharat yakışır?

Kuzu, Kurban Bayramı zamanlarında çok tercih edilmese de kurbanlığa uygun kuzular elbette oluyor. Kuzunun kurban olmaya uygun olması için kesinlikle sütten kendi doğal vaktinde kesilmiş olması gerekiyor. Zayıf olmaması, iri ve güçlü olması gerekiyor. 6 ayını mutlaka tamamlamış olması da bir şart. Şimdi kuzu etine hangi baharat yakışır? Cevaplayalım.

Tarçın
Kekik
Biberiye (Taze)
Fesleğen
Karabiber
Köri
Kimyon
Nane
Kişniş
Mercanköşk