Kışa özel: Kivili tarifler

Kivili tarifler
Kivili tarifler

Muz, portakal, elma, armut, ayva, mandalina... En sevilen kış meyvesi nedir? Diye soracak olsak alacağımız en popüler cevaplar sanıyoruz ki bu meyveler olurdu. Peki ya mayhoş tadıyla ve gerçek bir C vitamini deposu olmasıyla bilinen kivi? Herkesin damak tadına hitap etmese de sevenlerinin ondan asla vazgeçemediği kivi ile neler yapılabilir? Sorusunun cevabı için sizleri şöyle alalım. İşte huzurlarınızda birbirinden nefis kivili tarifler.

Kimisinin tüylü kabuğu dolayısıyla yıldızının bir türlü barışmadığı, kimisinin mayhoş lezzetine olan ön yargısını yıkamadığı kivi ile arayı düzeltme vakti! Lokmacığınızın kivili tarifleri ile bu kış mutfaklarda ve sofralarda yenilik vakti.

Kivi reçeli nasıl yapılır?

Soğuk kış günlerinde güne başlarken iyi bir kahvaltı yapmak tüm kışı daha dirençli geçirmenin ilk adımıdır. Hele ki bir de sofranızda C vitamini açısından son derece zengin olan kivi reçeli oldu mu... Kivinin mayhoş lezzetiyle farklı bir lezzet deneyimi yaşamak isteyenler buraya! Kivi reçeli sizler için aranılan o tarif olabilir.

Kivili muffin tarifi

Muffin tarifleri söz konusu olduğunda ne kadar iddialı olduğumuzu bizi yakından tanıyan okurlarımız iyi bilir... Hele ki mevsim meyvelerinden yapılan muffinler! Karşınızda bu soğuk kış günlerine çok ama çok yakışacak puf puf kabaran: Kivili muffin.

Kivili tart nasıl yapılır?

Tatlı severlerin iştahını kabartacak o tarif işte bu tarif. Meyveli tatlar ile arası her daim iyi olanlar kivili tart tarifi ile ezberleri bozmaya hazır mı? Unutulmaz bir tatlı deneyimi için mutfakların yolunu tutma vakti!

Kivili pankek tarifi

Zaman zaman kahvaltı sofralarında kendimizi şımartmak istediğimizde akla ilk gelen kahvaltılık tariflerden biri mutlaka pankek tarifidir. Çikolata, reçel vb. şeylerle tükettiğimiz pankeklerimizi bu kış kivinin mayhoş lezzetiyle tatlandırmaya ne dersiniz?

Kivili kuplar nasıl yapılır?

Günlük olarak ihtiyaç duyduğunuz tüm C vitaminini bir tatlıdan karşılayabileceğinizi söylesek? İşte her kaşıkta sizi mutlu edecek gerçek bir lezzet şöleni olan kivili kuplar; kivinin içerdiği yüksek C vitamini sayesinde tam olarak bu görevi üstleniyor...

Kivili meyve tabağı tarifi

Soğuk kış günlerinde yatak döşek hasta olduğumuz anlarda yardımımıza ilk koşanlardan biri: Çok sevdiğimiz o ellerle hazırlanmış meyve tabakları olabilir mi dersiniz? İşte böyle zamanlar için meyve tabaklarına bir alternatif de bizlerden gelsin!

Şekersiz karamel soslu kivi nasıl yapılır?

Şekeri hayatından çıkarmış veya çıkarmaya çalışan herkesi şöyle alalım! Şekersiz karamel soslu kivi tarifi ile biz geldik! Kivileri dilimleyin ve enfes karamel sosu ile tatlandırın! Yapılacak şey işte bu kadar basit.