Kızartmanın fazla yağ çekememesi için 4 ipucu!

​Kızartmanın fazla yağ çekememesi için 4 ipucu!
​Kızartmanın fazla yağ çekememesi için 4 ipucu!

Kızartmaya hayır diyebilecek çok az insan var! Ancak fazla yağ çeken bir kızartma söz konusuysa çoğu kişi hem lezzetinden hem de daha sağlıksız oluşundan dolayı yemek istemiyor. Peki kızartma yaparken yiyeceklerin fazla yağ çekmesi önlenebilir mi? Kızartmanın yağ çekmemesi için püf noktalar nelerdir? İşte cevabı...

Yağ seçimi önemli!

Kızartma yapacağınız yağın türü çok önemli. Çünkü ısıya dayanıklı yağ seçmediğiniz zaman kızartma esnasında yağ yanacak ve yiyeceklerin lezzetini doğrudan olumsuz etkileyecektir. Bu sebeple kızartma yaparken ısıya dayanıklı fındık, yer fıstığı ve zeytinyağı gibi yağlar tercih edin.

Yanmaz, yapışmaz tava ve tencere seçin!

Aslında bu herkes tarafından bilinen bir püf nokta. Kızartma yapılırken yanmayan, yapışmayan, ısıya dayanıklı tencere veya tava tercih etmeniz gıdanızın parçalanmadan bir bütün halde pişmesine yardımdı olacaktır. Yiyecekler parçalanmadığı için daha az yağ çekecektir.

Yağı kızdırmayı unutmayın!

Kızartma yapmadan önce yağınızın belli bir sıcaklığa gelmesini beklemelisiniz. Aksi halde içine attığınız yiyecekler bir sünger gibi yağı kendisine çekecektir.

Kızartma miktarını iyi ayarlayın!

Tek seferde fazla miktarda ürün kızartmaya kalkarsanız yağda sıcaklık değişimleri oluşur ve bu durum yiyeceklerin daha fazla yağ çekmesini sağlar. Bu sebeple yağınıza orantılı bir şekilde parçalara bölüp sırasıyla kızartın.