Klima çarpmasına ne iyi gelir?

Klima çarpmasına ne iyi gelir?
Klima çarpmasına ne iyi gelir?

Klima çarpmasına ne iyi gelir? Sorusunun cevabı için sizleri şöyle alalım. Yazın bunaltan sıcaklarında imdadımıza yetişerek adeta bünyemizde kızgın kumlardan, serin sulara atlamışız etkisi yaratan klimaların bilinçli kullanılmadığı takdirde klima çarpması adı verilen geçici ancak yorucu bir hastalığa sebep olduğunu biliyor muydunuz?

İÇİNDEKİLER
Sıcaktan bunaldığımız anlarda klimaları sonuna kadar açıp serinlemenin en pratik yolunu bulduğumuzu düşünürken ertesi gün boğazımızda hissettiğimiz ağrı, vücudumuzdaki kitlenmeler ve burun tıkanıklığının bir sebebi var... Klima çarpması.

Klimaların yüksek ayarda çalıştığını düşündüğünüz bir ortamda bulunduktan sonra bünyenizde bu veya benzeri belirtilerin etkisini gözlemlemeye başladığınızda yapacağınız ilk şey aile hekiminize danışmak olsa da doğal yöntemlerle de iyileşme sürecinizi desteklemenizde fayda olduğunu belirtelim ve o doğal yöntemlerin neler olduğuna hep beraber göz atalım.

Zencefilli bal

Boğazınızda şiddetli bir ağrı, vücudunuzda kırgınlık hissetmeye başladıysanız ilk müdahaleniz 1 tatlı kaşığı zencefilli bal ile duruma el koymak olabilir. Zencefil klima mikrobunun sebep olduğu üst solunum yolu enfeksiyonuyla savaşırken, gece boyu solunum sisteminizi de rahatlatarak rahat bir uyku uyumanızı sağlayabilir.

Adaçayı

En az zencefil kadar üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı gelişen hastalıklarla mücadele etmekte başarılı adaçayı da yardımınıza koşmaya hazır. Doğru şekilde demlediğiniz adaçayını ölçülü bir şekilde henüz hastalığınızın başında tüketmeye başladığınız vakit iyileşme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Kekik çayı

Hastalandığında solunum problemi nedeniyle hayatı zindana dönenler buraya! Balgamlı öksürük, nefes darlığı gibi şikayetler görülmeye başladığı an doktora gidene kadar duruma kekik çayı ile müdahale edip rahat bir nefes almanın tadına varabilirsiniz.

Yeşil çay

Klima çarpmasının en can sıkıcı belirtilerinden biri olan vücut kasılmasına en iyi gelen şey doktorunuzun verdiği kas gevşetici haplar ve kremler olabilir... Ama yeşil çayın etkisini de azımsamamanız da fayda var. Yeşil çay kramplara ve kasılmalara iyi gelerek vücudunuzu gevşetecek.

Ihlamur çayı

Yıllardır soğuk algınlığının en doğal tedavisi olarak bilinen ve bu gibi durumlarda sıklıkla tüketilen ıhlamur da klima çarpması belirtilerini gözlemlemeye başladığınız andan itibaren gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bitki çaylarından biri.

Rezene çayı

Uykusuz gecelerin düşmanı rezene çayı klima çarpmasıyla başımız derde girdiğinde de bizlerle... Üst solunum yolumuzu rahatlatan, vücudumuza enerji veren rezene çayıyla klima çarpması belirtilerinden kurtulmanın süresini yarı yarıya indirebileceğimizi biliyor muydunuz?

Nane çayı

Klima çarpmasının en can sıkıcı belirtilerinden biri de şüphesiz ki burun tıkanıklığı... Peki ya burun tıkanıklığınızın çaresini aile hekiminizin yazacağı burun spreyinden önce nane çayında aramaya ne dersiniz?