Kurban eti nasıl saklanır?

Kurban eti nasıl saklanır?
Kurban eti nasıl saklanır?

Gündem maddemiz bu sene de belli: Kurban eti nasıl saklanır? Müslümanlar için dini bir bayram olarak geldi çattı. Evlerde kurban bayramı telaşı başladı. Hz.İbrahim ile başlayıp günümüze dek gelen kurban kesme geleneğ İslam aleminde dini vecibe olarak da oldukça önemli olduğundan kurban eti nasıl saklanır? Sorusu şu günlerde cevabı en sık aranan sorular arasında yerini aldı.

İÇİNDEKİLER

Kurban bayramında kurbanlar kesilecek, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Peki ya kalan etler? Kendimize düşen payı da ayırdıktan sonra ihtiyacımız olan tek şey kurban eti nasıl saklanır? Sorusunun cevabı... Kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti saklama yöntemleri nelerdir? Kurban eti saklamanın püf noktaları nelerdir? Gibi tüm soruların cevabını bulacağınız bu yazımızdan sonra işiniz oldukça kolaylaşacak.

Kurban etini saklarken nelere dikkat etmek gerekir?

  • Kurban etini saklarken dikkat edilmesi gereken en önemli husus etinizi dinlendirmek. Etinizi serin ve kuru bir ortamda, geniş tepsilere koyarak muhafaza etmek; etin lezzeti ve tazeliği açısından değerlendirildiğinde de oldukça önemli.
  • Kurban etinizi dondurucuya yerleştirmeden önce 10 saat kadar dinlendirmek ve havalandırmak oldukça önemli. Etinizi havalandırmadan buzdolabında muhafaza etmek bakteri üretmesine sebep olarak etinizin rengini yeşile döndürür.
  • Etin büyük parçalar halinde saklanması makbul olsa da, derin dondurucu bulunmayan evlerde bu görevi buzdolaplarının buzluk kısmı gördüğünden böyle bir imkan olmadığı için kurban etlerini sotelik, kuşbaşılık, kıymalık olarak parçalayarak veya parçalatarak da saklayabilirsiniz.
  • Kurban etlerinizi dondurucularda muhafaza edeceğiniz poşetler ve kaplarda oldukça önemli. Kurban etlerinizi renkli poşetlerde muhafaza etmemeye özen göstermelisiniz. Saklama kaplarını tercih edecek olursanız da güzelce dezenfekte ederek kullanmanız oldukça önemli.
  • Kurban etinizi saklarken de saklama kaplarına veya poşetlere tek seferde tüketilebileceğiniz kadarını koymanız oldukça önemli. Çünkü unutmamak gerekir ki dondurulmuş kurban etleri çözündükten sonra sağlık açısından tekrar dondurulamaz.
  • Kurban etinizi dondurucuda 1-2 hafta gibi kısa bir sürede saklayacaksınız 3-4 derecede, daha uzun süre saklamak istersek de -15derecede saklamak en doğru muhafaza şekillerinden biri.