Kuru öksürüğe ne iyi gelir?

Wexnermedical.osu.edu
Wexnermedical.osu.edu

Kuru öksürüğe ne iyi gelir? Öksürüğü kesmek için evde neler yapılabilir? Bu soruların cevabı için sizleri şöyle alalım. Covid 19 salgınının yeniden yükselişe geçtiği şu günlerde öksürük hastalıklar için pek masum bir belirti olmasa da grip, üst solunum yolu enfeksiyonları, farenjit vb. tüm hastalıkların en belirgin belirtilerinden biri olan öksürüğü geçirmek için neler yapabiliriz? Hep beraber öğrenme vakti!

İÇİNDEKİLER
Mydr.com.au
Mydr.com.au

Yalnızca hasta olduğumuzda değil zaman zaman da bizleri olmadık anlarda yakalayan kuru öksürük nöbetlerinde neler yapabiliriz? İşte bu sorunun cevabını bulacağınız bu yazımızdan sonra kuru öksürükten kurtulmak için bu önerilere birer şans vermeyi unutmayın.

Kekik çayı

Misler gibi kokusuyla, saymakla bitmeyecek faydalarıyla en sevilen baharatlardan biri olan kekik bu kez de çayı ile imdadımıza yetişiyor. Üst solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlıklarında ilaçlara sarılmadan önce evde doğal yöntemlerle iyileşmek isteyenler ve kuru öksürükten kurtulmak isteyenler buraya! Kekik çayı sizler için en iyi seçeneklerden biri.

Soğan - bal

İşte karşınızda sihirli bir karışım: Soğan ve bal. Küçükken her hastalandığımızda annelerimiz tarafından ısrarla yedirilmeye çalışılan soğan ve bal ikilisinin kıymetini bilme vakti geldi! Dilimlediğiniz soğanları balın içerisinde bir gece kadar bekleterek tükettiğiniz takdirde kuru öksürük ile vedalaşmaya hazır olun!

Elma sirkesi

Gündelik hayatımızda iyi bir mikrop öldürücü olarak karşımıza birçok yerde çıkan sirke bu kez kuru öksürüğün karşısında... Özellikle farenjitten vb. boğaz enfeksiyonlarından kaynaklanan öksürük söz konusu olduğunda elma sirkesi ile gargara yapmak yapabileceğiniz en doğru ve en doğal müdahalelerden biri.

Karabiber - bal

En az soğan ve bal ikilisi kadar sevdiğimiz bir ikiliden daha söz edelim mi? Karabiber ve bal. Bir yemek kaşığın balın içerisine bir çay kaşığı karabiber ekleyin ve güzelce karıştırarak tüketin. Karabiber hem kuru öksürüğe hem de gribal enfeksiyonlara oldukça iyi gelirken, bal da boğazınızın yumuşamasına yardımcı olacak.

Ihlamur çayı

Oldukça klasik ama en etkili önerilerden biri de ıhlamur çayının ta kendisi. Ihlamur çayı özellikle de kuru öksürüğün yarattığı boğaz tahrişine çok iyi gelerek boğazınızı yumuşatır ve kuru öksürüğü engeller.

Badem

Bunu daha önce duymamış olabilme ihtimaliniz son derece yüksek. Lakin bol miktarda vitamin içeren badem kuru öksürüğü kesen en etkili besinlerden biri. Bu sebeple kuru öksürük şikayetlerinde bolca badem tüketerek veya sıcak su içinde bademleri beklettikten sonra suyunu içerek bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz.

Pekmez

Pekmez sadece tatlılarımızı, yemeklerimizi tatlandırmakla kalmaz. Kuru öksürük şikayetlerimizde de en sadık yardımcılarımızdan biri. 1 tatlı kaşığı pekmezin içerisine yarım çay kaşığı karabiber ekleyin ve bu mucizevi karışımı tükettikten sonra kuru öksürük şikayetlerinizle vedalaşmaya hazır olun.

Salep

Raillife.com
Raillife.com

Kışın en sevilen içeceklerinden biri olan salebin ne denli şifalı olduğunu tahmin etmek sizler için pek de zor olmasa gerek. Gribal enfeksiyonlar söz konusu olduğunda oldukça etkili bir içecek olan salep kuru öksürük şikayetlerinde de şans verilmesi gereken doğal çözümlerden biri.

Tarçınlı süt

Kuru öksürük nöbetlerinden tahriş olmuş boğazlara oldukça iyi gelecek en etkili karışım için sizleri şöyle alalım... Bir bardak ılın sütün içerisine bir yemek kaşığı bal, bir çay kaşığı tarçın ekleyin ve bu mucizevi karışıma bir şans verin.