Kustuktan sonra ne yenmesi gerekir? Mideye ne iyi gelir?

Kustuktan sonra ne yenmesi gerekir? Mideye ne iyi gelir?
Kustuktan sonra ne yenmesi gerekir? Mideye ne iyi gelir?

Sebebi ne olursa olsun mide bulantısı hissi başlar başlamaz, ne yapacağını bilemeyip mide bulantısıyla doğal yollarla baş etmeye çalışanları şöyle alalım. Mide bulantısı istifra etmeden geçmeyenler, kustuktan sonra midesi daha da rahatsız olanlar; kustuktan sonra ne yenmesi gerekir? Mideye ne iyi gelir? Sorularının cevapları için bu yazımızı kaydetmeyi unutmayın.

İÇİNDEKİLER

Nane limon çayı

Küçüklüğümüzden beri mide bulantısı yaşadığımız an ilk akla düşen doğal çözümlerden biri nane limon çayı, midemizin doğadaki en yakın dostlarından yalnızca biri. Kuru nane ve limon ile oldukça basit bir şekilde hazırlanan nane limon çayının bilinen en büyük faydalarından biri de kusma sonrası midede yaşanan rahatsızlık hissini gidermesidir.

Zencefil çayı

Nane limon çayıyla mide bulantısından kurtulamayanlar üzülmesin. 'Benim bünyem nane limon çayına karşı bağışıklık kazanmış Lokmacım' diyenler için de bir çözümüz var. Mide bulantısı hissini gideren, boğazı rahatlatan zencefil çayı kustuktan sonra içilebilecek en iyi çaylardan.

Kraker

Baharatlardan ve yağdan arındırılmış tuzlu krakerler, uzun yolculuklardan tutun da sabahları evden kahvaltı yapmadığımız zamanlara mide bulantısıyla mücadele ettiğimiz tüm anlarımızın vazgeçilmezlerinden. Mide bulantısını bastırmak için tükettiğimiz tuzlu krakerler, kustuktan sonra tüketildiği takdirde de vücudumuzun tuz oranını yerine getiriyor.

Muz

Potasyum açısından son derece zengin olan meyve çeşitlerinden biri olan muz, mide asidimizi dengeleyerek mide bulantısını önlemek konusunda da son derece faydalı bir meyve olan muz; kustuktan sonra tüketildiği takdirde de midemizi rahatlatır.

Karanfilli su

Midenizin bulandığınızı hissettiğiniz ilk an bir bardak suyun içine, 5-6 adet karanfil ekleyin. Kustuktan sonra midemizde yaşanan o rahatsızlık hissini gidermek işte bu kadar kolay.