Kutu içeceklerde E kodlar kaldırıldı

​Kutu içeceklerde E kodlar kaldırıldı
​Kutu içeceklerde E kodlar kaldırıldı

Genellikle kutu içeceklerde görmeye alışık olduğumuz E kodlar, ürünün içeriğinde kullanılan maddelerin ne olduğuna dair bilgi vermektedir. Fakat dikkatinizi çektiyse son zamanlarda kutu içeceklerin içerisinde E kodlar yer almıyor. Peki E kodlar neden kaldırıldı? İşte sorunun cevabı...

E kodlar, içeceğin içerisinde yer alan maddelerin özelliklerini belirtiyor. Örneğin kutu içeceğinizin üzerinde E407 kodu yer alıyorsa bu bilgi o ürünün içerisinde kıvam arttırıcı maddenin yer aldığını gösteriyor. Ancak takdir edersiniz ki herkesin bu kodları ezbere bilmesi ve buna uygun bilinçli alışveriş yapmanızı çok zor. Bu sebeple uzmanlar, herkesin anlayabileceği bir dil belirlemede hem fikir oldular. İşte bunun sonucunda da E kodlar kutu içeceklerimizin üzerinden kaldırıldı.

Bu kararla birlikte kutu içeceklerin içerisinde nelerin yer aldığını daha net anlayabileceğimiz bir dil kullanılmaya başlandı. Örneğin eskiden E407 yazarken yeni kararla birlikte kıvam arttırıcı yazılmaya başlandı. Bu sayede tüketicilerin daha bilinçli alışveriş yapacağı düşünülüyor.