Lavabo kokusunu ortadan kaldıran 4 yöntem!

​Lavabo kokusunu ortadan kaldıran 4 yöntem!
​Lavabo kokusunu ortadan kaldıran 4 yöntem!

Bina tesisatının eski olmasından veya boruların yanlış konumlandırılmasından dolayı lavabolardan koku gelebiliyor. Özellikle sürekli kullandığımız mutfak lavaboları, gidere giden yemek artıklarıyla beraber daha da katlanılamaz hale geliyor. Ancak üzülmeyin Lokmacığınız bunun da çözümünü buldu. İşte lavabo kokularına savaş açacağınız yöntemler.

Karbonat ve limon

Doğal temizlikte en büyük destekçimiz olan karbonat ve limon, lavabo kokularında da yardımımıza koşuyor. 1 su bardağı ılık limon suyuna 1 bardak karbonat ekleyip lavaboya dökün ve 10 dakika bekletin. Tepkimeye giren bu karışım lavabonuzu hem açacak hem de kokuların giderilmesini sağlayacaktır.

Telve ve sıcak su

Keyif kahvenizi içtiniz ancak o da ne? Lavabodan bir koku geliyor. İçtiğiniz kahvenin telvesi bu kokulardan kurtarmak için size yardım edecektir. Lavaboya boşalttığınız kahve telvesinin ardından ekleyeceğiniz sıcak su kahve kokusunu açığa çıkartarak kokuları yok edecek hem de yağları eriterek lavaboyu açacaktır.

Karbonat ve sirke

Ev temizliğinde ayrılmaz ikili olan karbonat ve sirke el ele verip lavabo kokusunda da üstün performans sunuyor. Lavabo deliklerine döktüğünüz karbonatın üzerine ekleyeceğiniz sirke tepkimeye girerek köpürecek ve hem temizlik sağlayacak hem de kokuları giderecektir. 15 dakika beklettikten sonra sıcak su dökerseniz lavabonun parladığını da fark edeceksiniz.

Lavanta yağı

İster direkt olarak isterseniz de sulandırarak kullanabileceğiniz lavanta yağı, hoş kokusuyla tüm mutfağın güzel kokmasına yardımcı olacaktır. Bir bardak ılık suyun içerisine damlatacağınız 6-7 damla lavanta yağını lavabo deliklerinden döküp bekletirseniz bir sonraki kullanıma kadar hoş bir koku olacaktır.