Lokma'dan saçları pamuk gibi yapan 7 tarif

Saçlar için doğal çözümler
Saçlar için doğal çözümler

Lokmacığınız mutfağınızdan saçlarınız için en doğal tariflerle geldi. Yıpranmış saçlar için maskeler neler? Saç uzatmanın doğal yöntemleri nelerdir? Saçtaki kepekten kurtulmanın doğal bir yolu var mı? Gibi sorularınızın yanıtları Lokmacığınızda! O halde düzenli olarak uyguladığınızda yıpranmış, uzamayan ve kepekli saçlarınıza çok iyi geleceğinden emin olduğumuz tariflerimize geçelim!

Muz+Bal+Zeytinyağı

Küçük bir kapta ezilmiş bir adet muz, 1 tatlı kaşığı bal ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karışımı saçlarınızın diplerinden uçlarına kadar masaj yaparak yedirin. İmkanınız var 1,5-2 saat kafanızı streç filme sararak bekletin. Muz, içeriğindeki E vitamini sayesinde saçlarınızın hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olurken bal ve zeytinyağı da kuru ve yıpranmış saçlarınızı onaracaktır.

Avokado

“Tek başına mı Lokmacım!” dediğinizi duyar gibiyiz. Bir adet avokado saçlarınızdaki çoğu sorunla tek başına mücadele edebilir. Bir adet yumuşak avokadonun içinde bolca E vitamini ve sağlıklı yağ bulunuyor. Dolayısıyla saçlarınızın uzamasına yardımcı olmakla kalmaz boyalı saçları onarır, yumuşatır ve yeni kırık oluşumunu engeller. Yapmanız gereken tek şey bir adet olgun avokadoyu ezip saçlarınıza dipten uca yedirmek ve bekletebildiğiniz kadar bekletmek!

Mayonez

Biz kendiniz taze taze yapmanızı öneriyoruz. “Mayonezi de kafama süremem!” Diyenler mutlaka bir şans vermeli. İçinde yumurta, sirke ve yağ bulunan mayonezin saçlara faydası saymakla bitmiyor. İçerisindeki sirke sayesinde saça harika bir parlaklık vermekle kalmıyor aynı zamanda saç derisinin sağlıklı pH seviyesine ulaşmasını da sağlıyor. Barındırdığı yağ sayesinde -ki biz zeytinyağından yapmanızı öneriyoruz- yıpranmaların önüne geçerken yumurta sayesinde de saçın hızlı uzamasını sağlıyor. Tüm saçınıza sürdüğünüz mayonezi 30 dakika bekletip yıkayabilirsiniz.

E Vitamini ampulü+Çam terebentin

Saçlarının yavaş uzamasından şikayetçi üzgün takipçilerimiz için harika iki önerimiz var. Eczanelerde rahatlıkla bulabileceğiniz E vitamini ampulünü saçınıza yapacağınız maskelerin içerisine ekleyerek uzamayan inatçı saçlarınızla baş edebilirsiniz. Bunun yanında bir de aktarlarda bulabileceğiniz çam terebentin var. Şampuanınıza 3 kapak eklediğiniz çam terebentin sayesinde saçlarınız hiç olmadığı kadar hızlı uzayacak!

Mucize 7 yağ karışımı

Badem yağı+jojoba yağı+argan yağı+biberiye yağı+zeytinyağı+avokado yağı+haşhaş yağı. Etkilerinden kısaca söz etmek gerekirse badem yağı saçları besleyerek E vitamini ihtiyacını karşılar. Jojoba yağı saç derisini yumuşatır ve saçları güçlendirir. Argan yağır, hasarlı saçları onarır ve korur. Biberiye yağı, kırık oluşumunu önler ve saç kökünü güçlendirir. Zeytinyağı, saçın parlaklığını artırır ve kırıkları önler. Avokado yağı, kendisi gibi yağı da oldukça faydalı olan avokado yağı saçları ve saç derisini iyileştirir. Son olarak haşhaş yağı ise kepekleri azaltıp saça çok hoş bir koku verir. Bu yağları eşit miktarlarda karıştırıp saçlarınıza dipten uca masaj yaparak yedirin ve mümkünse 4-5 saat bekletin.

Isırgan otu

Şimdi sizlere Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun kepeklenen ve cansız görünen saçlar için harika bir tarifini veriyoruz. Aktarlardan rahatça bulabileceğiniz ısırgan otundan 1 tatlı kaşığı alın ve nazik kaynayan suda 4 dakika haşlayıp süzün. Temiz saçınızı bununla yıkayın ve yarım saat boyunca etki etmesini bekleyin. Ardından saçınızı durulayın. Isırganın kimyasında bulunan formik asit, saçlara ışıl ışıl bir görünüm kazandıracaktır. Lokmacığınız denedi, onayladı! Bu tarifin boyalı saçlarda işe yaramadığını da üzülerek belirtelim.

Lavanta

Saçları uzamayanlar bu tarife hayran kalacak! 3 su bardağı kaynamış suyun içerisinde 1 tatlı kaşığı lavantayı atın ve 5 dakika demleyin. Daha sonra bunu süzün ve saçlarınızı yıkadıktan sonra bu suyla durulayın. Her saçınızı yıkadığınızda yapabilirsiniz. Kısa sürede gürleştiğini ve uzadığını göreceksiniz.