Maden suyu şişeleri neden yeşil?

​Maden suyu şişeleri neden yeşil?
​Maden suyu şişeleri neden yeşil?

Daha önce maden suyunu plastik ve şeffaf şişelerde satılırken gördünüz mü? Cevabınızın “hayır” olduğunu biliyoruz! Peki ama bütün markalar neden maden sularını genellikle yeşil cam şişelerde satıyor? Olay sadece görsellik mi yoksa bilimsel bir açıklaması var mı? Hadi gelin biraz bu konuyu kurcalayalım.

Yer altından çıkarılan maden suları, genellikle yeşil ve mavi gibi cam şişelere konularak satılıyor. Bazılarının farkında bile olmadığı bu durum, meraklı insanlar için dikkat çekici bir görüntü. Ayrıca tek merak uyandıran nokta şişenin rengi değil aynı zamanda sadece camda satılıyor olması. Peki ama maden suyunu diğer içeceklerden ayıran ne ki hem renkli hem de cam şişe seçiliyor?

Maden sularının içerisinde yer alan mineraller, güneş ışığı aldığı zaman zarar görüyor. Maden suyunda yer alan mineraller zarar görünce de kendisi sadece asitli suya dönüşerek beklediğimiz hiçbir faydayı bize sunmuyor. Bu sebeple markalar, şişeleme esnasında maden sularını güneş ışığının ters rengi olduğundan zararı en aza indirecek yeşil cam şişeleri tercih ediyor. Maliyet bakımından da avantaj sunan bu şişeler, görüntü açısından da şık bir görüntü sunuyor.

Şimdi gelelim neden plastik, metal değil de sadece cam şişeler tercih ediliyor sorunun cevabına. Maden suları plastik şişelerde en fazla 2 ay dayanabileceğinden üreticiler dayanıklılık açısından cam şişeleri tercih ediyor. Ayrıca plastik şişe bir süre sonra maden suyuna kendi tadını bırakacağı için hem sağlık açısından hem de lezzet açısından cam şişe ön plana çıkıyor.