Yer altından çıkan mucize içecek: Maden suyu!

​Yer altından çıkan mucize içecek: Maden suyu!
​Yer altından çıkan mucize içecek: Maden suyu!

Doğanın bizlere sunduğu içeceklerden biri olan maden suyu, içerisinde yer alan tuz, mineral ve gazla birlikte bizler için bir içecekten fazlası! Yer altından çıkarılan ve olduğu gibi hiç işlem görmeden paketlenebilen bu içecek, ülkemizin birçok yerinde bulunuyor. Doktorların bile öve öve bitiremediği bu içeceğin faydaları neler hadi gelin bir bakalım.

Ülkemizin birçok yerinde doğal olarak çıkarılan maden suyu, ekşimsi bir tada sahip. "Nasıl olur Lokmacım gayet asitli bir tadı var." Dediğinizi duyar gibiyim ancak maalesef maden suyu diye satın aldığımız ürünler aslında soda. Yani fabrikada üretilmiş olan bu içecek su, karbondioksit ve bikarbonat karışımı. Bu sebeple maden suyu ile soda farkını iyi yapmalı ve aslında ne içmemiz gerektiğini iyi anlamamız gerekiyor. Bu iki içecek arasındaki farkı anladığınız düşünerek şimdi gelelim maden suyunun faydalarını sıralamaya...

Kemiklere iyi gelir

İçerisinde yer alan kalsiyum minerali sayesinde kemik sağlığını destekleyen maden suyu, en az süt içmek kadar etkili. Çünkü içerisinde sadece kalsiyum değil aynı zamanda magnezyum barındıran bu içecek, kalsiyumun daha hızlı ve etkili emilmesine yardımcı oluyor. Bu sayede ileri yaşlarda görülebilecek kemik erimesi gibi problemlerin önüne geçmiş oluyor.

Kolajen üretimini destekler

Bir içecekle vücudunuzun daha dinç ve güzel görünmesini destekleyebilirsiniz desem bana birçoğunuz inanmayabilirsiniz ancak maden suyuyla bu mümkün. İçerisinde yer alan vitamin ve mineraller vücutta kolajen salgılanmasına yardımcı olarak kırışıklıkları giderip daha güzel görünmenize etki edecektir.

Kalp sağlığına iyi gelir

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda maden suyunun kap sağlığına iyi geldiği kesinleştirildi. Kötü kolesterolü düşürmede etkili olan maden suyu, bu sayede kalp sorunlarının önüne geçebiliyor.

Mineral eksikliğini giderir

Vücudumuzda belli nedenlere bağlı olarak zaman zaman mineral eksikliği yaşayabiliyoruz. İşte bu noktada devreye maden suyu giriyor. İçerisinde yer alan doğal mineraller sayesinde vücudumuzun mineralsiz kalmasına engel oluyor.

Kepeği yok eder

Eğer saçlarınızda kepek varsa ve bu durum sizi rahatsız ediyorsa maden suyu bu sorunu ortadan kaldırmak için iyi bir seçenek. Saçlarınızı normal suyla yıkayıp daha sonra maden suyuyla durularsanız eğer içerisinde yer alan mineraller saç derinizdeki kepekleri yok edecektir.

Sindirim sistemini düzenler

Maden suyu en çok hazımsızlık gibi problemler yaşandığında içilen bir içecek. Hal böyle olunca sindirim üzerindeki faydaları çok fazla. Ayrıca sadece sindirim sistemini düzenlemede değil aynı zamanda safra kesesinin düzgün çalışmasında da etkili bir içecek