Mangal yaparken bu hatalardan uzak durun!

Mangal yaparken bu hatalardan uzak durun!
Mangal yaparken bu hatalardan uzak durun!

Kavurucu sıcaklar yavaş yavaş yerini tatlı bir sonbahar havasına bırakmaya başlarken kavurucu yaz sıcaklarında gidilemeyen o piknik etkinlikleri yeniden planlanmaya başlandı bile. Hal böyle olunca pikniklerin olmazsa olmazı mangallar da tekrar ortaya çıktı. Peki mangal yaparken uzak durmamız gereken hatalar neler? Kusursuz bir mangal için gelin hepsini hep birlikte öğrenelim.

İÇİNDEKİLER

Ateşi jel tutuşturucu ile tutuşturmak

Mangalın ateşini yakmak asıl ustalık gerektiren kısım diyebilir miyiz? Ateş yakma kısmını bir türlü halledemeyip çareyi jel ve sıvı tutuşturucularda buluyorsanız sizleri şöyle alalım. Bu işlem mangalda pişirdiğiniz besinlerin lezzetini bozabilir. Bu yüzden ateşimizi klasik yöntemlerle yakmak en doğrusu.

Etleri önceden marine etmemek

Etleri önceden marine etmek, lezzetin ete derinlemesine işlemesini sağlar. Tuz, baharatlar, yağlar veya soslardan oluşan bir marine, etlerin daha lezzetli olmasını sağlayabilir.

Etleri aşırı ince dilimlemek

Etleri çok ince dilimlemek, pişirme sürecinde kurumasına ve sertleşmesine neden olabilir. Etlerin içindeki suların korunması için uygun kalınlıkta dilimlemeye dikkat edin.

Aşırı ve yetersiz ısı kontrolü

Mangalın sıcaklığını doğru ayarlayabilmek iyi bir mangal için dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri.Aşırı yüksek ısıda pişen etler hızla yanabilir ve kuruyabilir. Yetersiz ısıda ise etler istenilen gibi pişmeyebilir.

Isıyı aniden değiştirmek

Isıyı ani şekilde yükseltmek veya düşürmek, etlerin pişme sürecini etkileyebilir. Dikkatli bir şekilde ısıyı ayarlamak ve istikrarlı tutmak önemlidir.

Eti fazla çevirmek

Eti fazla çevirmek veya sık sık karıştırmak, etin doğru şekilde kızarmasını engelleyebilir. Etleri birkaç kez çevirmek ve gerektiğinde çevirmek daha iyi sonuçlar verebilir.