Mantarı daha lezzetli bir hale getirmenin 6 yolu!

Mantarı daha lezzetli bir hale getirmenin 6 yolu!
Mantarı daha lezzetli bir hale getirmenin 6 yolu!

İster tek başına, ister nefis bir tarifin içinde... İçinde bulunduğu her şeyin lezzetine lezzet katan mantar nasıl pişirilir? Mantar nasıl daha lezzetli bir hale getirilir? Mantardan neler yapılabilir? Tüm bu soruların cevaplarını 6 maddede ele alacağımız bu yazımızı kaydetmeyi unutmayın!

İÇİNDEKİLER

Yüksek ısı kullanın!

Mantarları pişirdiğiniz tavanın sıcaklığı son derece önemli. Aşırı sıcak bir tavada mantarları yakarcasına pişirdiğiniz takdirde maillard reaksiyonuna sebebiyet vereceğiniz için tam anlamıyla yeni bir tat kazanmış mantarlarınıza merhaba diyebilirsiniz.

Fırında pişirin!

Mantarı tavada veya tencerede kızartmak yerine fırında pişirmeyi tercih edebilirsiniz. Kuru bir ısı ile piştiğinden dışı kızarmış, içi sulu mantarlar elde edebilirsiniz. İyi pişmiş mantarlar için ideal olan 200 derecelik fırında 30-35 dakika pişirmek.

Marine ederek ızgarada pişirin!

Izgarada pişirilince tadını doyamadığınız her şey gibi mantarda ızgarada pişirildiği takdirde lezzetine lezzet katılan sebzelerden yalnızca biri. Mantarları tıpkı bir et gibi marine ederek ızgaraya alın ve lezzetinin tadına varın.

Buğulama yöntemini deneyin!

Sadece balıkları buğulama yöntemi ile pişiren herkesi şöyle alalım... Artık ezberleri bozma vakti. Mantardan sürekli sote yapmaktan sıkılanlar, yalnızca balıktan buğulama yapanlar buraya. Bir de mantarları buğulama yöntemiyle pişirmeyi deneyin!

Tereyağında soteleyin!

İçerisinde bulunduğu her tarifin lezzetini iki katına çıkaran tereyağını bir tavada eritin ve mantarları sarımsakla beraber soteleyin. Tereyağında sotelenmiş mantarların tadına siz de doyamayacaksınız.

Yeşilliklerle tatlandırın!

Mantar tek başına da oldukça güzel olsa da yeşilliklerle harmanlandığı takdirde bambaşka bir boyuta erişeceğini söyleyelim. Maydanoz ve tarhun mantara oldukça yakışan yeşilliklerden yalnızca ikisi.