Maydanozun binbir faydası!

​Maydanozun binbir faydası!
​Maydanozun binbir faydası!

Yemeklerin ve salataların içinde sıklıkla rastladığımız maydanozun daha önce pek de bilmediğimiz faydaları olduğunu söylesek? Kokusuyla, aromasıyla içinde bulunduğu her şeyin lezzetini ikiye katlayan maydanozun faydalarını gelin hep beraber öğrenelim!

İÇİNDEKİLER

Saçları kökten besler

Zaman zaman iyice soluklaşan ve cansızlaşan saçlarımızın oldukça can sıkıcı olduğu konusunda hemfikir miyiz? Aynaya baktığımızda canlı ve hacimli saçlar görmek birçoğumuzun ortak hayaliyse bir kase kaynar su içerisine bir avuç maydanoz atın ve maydanoz suyuyla saçlarınızı yıkadıktan sonra hacimli saçlarınızın tadını çıkarın.

Ağız kokusuyla savaşır

Günlük hayatımızda en sık karşımıza çıkan problemlerden biri de ağız kokusu. Özellikle de toplu taşımalarda hepimizi oldukça zorlayan ağız kokusuyla mücadele etmenin en doğal yollarından birinin de maydanoz tüketmekten geçtiğini biliyor muydunuz? Her gün 2-3 dal maydanoz tüketmek ağız kokusunu büyük ölçüde engeller.

Mide bulantısına iyi gelir

Araba yolculuklarında, migren ataklarında, midenizi bozduğunuzda... Kısacası ansızın vuran tüm mide bulantılarında 2-3 dal maydanoz yemek tüm sorunu doğal bir yöntemle çözmenizi sağlayabilir.

Cilt üzerinde tahrişi giderir

Cildiniz tahriş olduğunda kremlere başvurmadan önce maydanoz yaprağından faydalanabileceğinizi biliyor muydunuz? Cildinizde tahriş olan bölgelere maydanoz yaprağı sürebilirsiniz.

Regl takvimi düzenler

Regl takvimi düzensiz olan kişilerin önce mutlaka bir doktora gözükmesi gerektiğini söylerek maydanozun regl söktürücü etkisinden söz edelim. Maydanozu çay gibi demleyerek tüketebilirler.