Mide bulantısına iyi gelen 7 gıda!

​Mide bulantısına iyi gelen 7 gıda!
​Mide bulantısına iyi gelen 7 gıda!

Zaman zaman birçok farklı sebebe bağlı olarak mide bulantısı yaşayabiliyoruz. Bu sebeple doktora gitmeden önce mide bulantısını evde yok etmenin yollarını arıyoruz. Gelin bugün size evde mide bulantısını geçirmenize yardımcı olacak gıdalardan bahsedelim.

Zencefil

Bulantıya iyi gelen gıdalar arasında yer alan zencefil, uzun yıllardır mide problemleri için kullanılıyor. İçerisinde yer alan gingerol, shogaol ve paradol merkezi sinir sistemimizle etkileşime girerek mide bulantısında etkili oluyor. Özellikle hamilelik, kemoterapi ve cerrahi sebeplere bağlı olarak oluşan mide bulantısına çözüm olan zencefil, toz haliyle tüketilebilir.

Muz

Mide sorunlarına çözüm olarak aklımıza ilk gelen gıdalar arasında yer alan muz, bulantılarda da etkili. Kusmayla birlikte kaybedilen potasyumun geri kazandırılmasına yardımcı olan muz, mide asidini dengeleyerek bulantıyı hafifletiyor.

Kraker

Mide bulantısı yaşadığımız zaman hemen hemen hepimizin aklına gelen kraker, kolay sindirilebilir olmasıyla birlikte mide asidinin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca kan şekerini de düzenleyen kraker, mide bulantısında yenilebilecek en pratik gıdalar arasındadır.

Yoğurt

Mide asidini dengelemeye yardımcı olan yoğurt, bulantı için yenilmesi gereken gıdalar arasında. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta yoğurduğun içeriğinde yer alan yağ ve şeker oranı. Eğer yağ ve şeker oranı yüksek bir yoğurt tercih ederseniz midenizin daha kötü olmasını sağlarsınız.

Elma

Elma, mide yanmasından mide bulantısına kadar birçok farklı soruna iyi geliyor. Ayrıca lifli olmasından dolayı da kolay sindirilebilir olan elma, mide sorunlarınızda başvurmanız gereken meyveler arasında.

Limonlu su

Mide asidinin artmasıyla oluşan mide bulantısı, limonlu su sayesinde kolayca geçiyor. Ayrıca limonlu su, mide asidini dengelemenin yanı sıra anti-enflamatuar özellikler de göstermekte.

Yulaf

Mide bulantısına iyi gelen yiyecek listemizin son sırasında yer alan yulaf, midenin boşalmasına yardımcı olmakta. Bu sayede mide bulantısının azalmasına etki ediyor.