Mide bulantısına iyi gelen gıdalar

Mide bulantısına iyi gelen gıdalar
Mide bulantısına iyi gelen gıdalar

Eğer tahlillerinizi yaptırdıysanız ve ciddi bir sağlık sorununuz yoksa mide bulantınızın sebebi stres kaynaklı ya da mevsim değişikliği olabilir. Bazılarımız uzun araba yolculuklarından, bazılarımız ise ağır kokulardan etkileniyor. Lokmacığınız ise hepsi için birer öneride bulunuyor!

Papatya çayı

Papatya çayı mental olarak sakinleştirme özelliği ile biliniyor. Ancak tabii ki vücuttaki etkisi sadece bu değil. Mide ve bağırsak enfeksiyonlarına çok iyi gelen papatya çayı mide bulantılarına da çare oluyor.

Nane limon

Herkesin bildiği ve mide bulantısı esnasında sıklıkla yapılan nane çayının bazı püf noktaları var. Eskiden beri ocakta kaynatılan bu çay aslında demlenerek yapılırsa çok daha etkili bir hal alıyor. French presste sıcak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı naneyi atın ve 7-8 dakika bu şekilde demleyin. Ardından fincana alın ve üzerine çeyrek limon suyu sıkın.

Taze sıkılmış meyve suyu

Taze sıkılmış meyve suyu karaciğeri arındırır ve vücudu anlık da olsa toksinlerden kurtarır. Bu da demek oluyor ki sindirim sisteminden dolayı olan mide bulantılarına çok iyi gelir. Ancak tansiyonunuz hemen yükseliyorsa uzak durmanızda fayda var.

Beyaz leblebi

Özellikle yolculukta kitap okuyanlar bizi çok iyi anlayacak. Uzun yolda kitap okuyanlar veya toplu taşımalardaki ağır kokulardan rahatsız olup mide bulantısı yaşayanlar beyaz leblebi tüketebilirler. Bunun yanında sık sık ve küçük yudumlarla su içmek önemli. Eğer beyaz leblebi yoksa tuzlu kraker de işe yarayacaktır.

Süt

Bardak bardak süt içmeyin ancak mide bulantısına 3 küçük yudum süt çok iyi gelecektir. Süt mide asidini dengeleyerek mide bulantılarının ve mide yanmalarının önüne geçer.