Mide bulantısına ne iyi gelir? Mide bulantısına iyi gelen besinler

Mide bulantısına ne iyi gelir?
Mide bulantısına ne iyi gelir?

Mide bulantısına ne iyi gelir? Mide bulantısına iyi gelen besinler nelerdir? Evde mide bulantısı nasıl geçer? Zaman zaman yediklerimizin dokunmasıyla, zaman zaman uzun yolculuklarda araba tutmasıyla, zaman zaman aniden gelen migren krizleriyle ve çoğunlukla hamilelik dönemlerinde... Hayatımızın belli dönemlerinde peşimizi bırakmayan mide bulantısıyla mücadele etmek bu yazımızdan sonra daha kolay olacak.

İÇİNDEKİLER

Yoğurt

İçinde herhangi bir katkı maddesi bulunmayan ev yapımı yoğurtlarımızın midelerimizin dostu olduğunu söylesek? Probiyotik açısından oldukça zengin olan yoğurt, sindirim sistemimizi düzenleyerek mide kramplarımızı geçirir ve mide bulantısını kısa sürede keser.

Zencefil

Mutfaklarımızın en şifalı baharatlarından biri olarak kabul edilen zencefilin faydaları saymakla bitmese de, zencefilin mide bulantısının en büyük dermanlarından biri olduğunu bilmeyen var mı? Pek sanmıyoruz. Mide asidini nötralize ederek, mide kaslarını gevşeten zencefili taze olarak tüketmek veya çayını içmek mide bulantısının en kesin çözümlerinden biri.

Patates

Patatesi doğru şekilde tükettiğinizde mide bulantısının en büyük düşmanlarından biri olduğunu biliyor muydunuz? Haşlanmış patates, mide asidini azaltarak; midedeki krampların ve dolayısıyla da mide bulantısının giderilmesine yardımcı olan besinlerden yalnızca biri.

Limon

Mutfaklarımızda sıklıkla kullandığımız ve birçok derde deva olan limon, mide bulantısına da çare. Bir su bardağı suyun içerine damlatacağınız limon mide asidini dengeleyip, bulantınızı engellerken; limonu yalnızca koklamak dahi mide bulantınızı geçirebilir.

Muz

Potasyum açısından oldukça zengin olan meyvelerden biri olan muz, mide bulantısının en lezzetli çarelerinden biri. Mide mukoza salgısını artırarak mideyi koruyan muz mide bulantısı durumlarından pek tercih edilmese de mide bulantısına karşı oldukça etkili bir meyve olduğunu söylememizde fayda var.

Elma

En sık tüketilen meyvelerden biri olan elmanın mide bulantısına da epey iyi geldiğini biliyor muydunuz? Tabii tatlı kırmızı elma değil, yeşil ekşi elma... Elma severlerin dikkatine: Ekşi elma mideyi rahatlatarak mide bulantısının önüne geçen meyvelerden yalnızca biri.

Elma sirkesi

Mide problemleri olanların bu metodu uygularken epey dikkatli olmasında fayda olduğunu belirtelim... 1 çay kaşığı elma sirkesini 1 su bardağı suya ekleyin ve için. Bu mide asidinin nötralize olmasını sağlayacak ve mide bulantınızı giderecek.

Papatya çayı

Genellikle uykusuzluğun çaresi olarak bilinse de papatya çayının mide bulantısına da epey geldiğini söylememizde fayda var. Mis gibi kokusuyla ve mideyi rahatlatan etkisiyle mide bulantısını anında kesen papatya çayını ölçülü tüketmek gerektiğini unutmayalım...