Bu ramazan mide şişkinliği yaşamak yok!

​Bu ramazan mide şişkinliği yaşamak yok!
​Bu ramazan mide şişkinliği yaşamak yok!

Ramazan ayında değişen yemek düzenimiz ve tüm gün oruç tuttuktan sonra birden yemeğe yüklenmemiz mide rahatsızlıklarının kaçınılmaz olmasını sağlıyor. Tam orucumuzu açtık keyifle çay içip tatlı yiyeceğiz derken midemiz şiştiği için keyfimiz kaçıyor. Ancak endişelenmeyin Lokmacığınız bu sorunla da baş etmenizin formülünü buldu! Hadi o zaman iftar sonrası mide problemlerine ne iyi gelir bir bakalım.

Papatya çayı

İftardan sonra midenizde şişkinlik ve kramp gibi problemler arttıysa o zaman papatya çayına bir şans vermelisiniz. Mide şişkinliğini azaltmada etkili olan papatya çayı, ağrıları da azalttığı için kramplarında önüne geçecektir.

Maden suyu

İftar sonrası yaşanan mide şişkinlikleri için çözüm arayışında olan hemen hemen herkesin bildiği maden suyu, midenin gaz oranı azalttığı için rahatlama sunuyor.

Kakule

Bilindiği gibi mide problemlerinde sıkça kullanılan kakule ramazan ayında da yaşadığınız sorunlara çözüm sunuyor. Yapmanız gereken şey ise kakuleyi ağzınıza alıp biraz çiğnemek. Bu sayede mide şişkinliğinizin kısa süre içinde geçtiğini fark edeceksiniz.

Elma

İftarınızı açtınız ve mideniz şişti ancak canınız tatlı yemek istiyorsa bir taşla iki kuş vurmak için elma yemelisiniz. Elma hem tatlı isteğinizi bastıracak hem de içerisinde yer alan lifler sayesinde sindirimi düzenleyerek mide şişkinliğinizi yok edecektir.

Kabak çekirdeği

İftardan sonra sık sık mide şişkinliği gibi problemler yaşıyorsanız çayın yanına kabak çekirdeği tüketmelisiniz. Kabak çekirdeğinin içinde yer alan sindirimi destekleyen maddeler sayesinde şişkinliğiniz kısa sürede yok olacaktır. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta kabak çekirdeğinin çiğ olması!

Rezene çayı

Hızlı yemek yemekten dolayı midede oluşan fazla gazı azaltmada etkili olan rezene çayı, iftar sonrası yaşanılan şişkinliği gidermede adeta usta. Bu sebeple iftardan sonra siyah çay yerine bir fincan rezene çayı tüketmeniz daha rahat bir akşam geçirmenizi sağlayacaktır.

Naneli sakız

"Lokmacığım midem o kadar şiş ki ne bir yudum bir şey içebilirim ne de yiyebilirim." diyenlere önerimiz ise naneli sakız. Nane mide asidinin yükselmesini engellediği için kolayca şişkinlik probleminin azalmasını sağlayacaktır.