Migrene ne iyi gelir? Migrene iyi gelen gıdalar nelerdir?

baş ağrısı
baş ağrısı

Gündelik hayatımızı zehir eden olayların başında gelen migrenden muzdarip olanları şöyle alalım. Kimi zaman ışıktan, kimi zaman gürültüden, kimi zaman bambaşka sebeplerden tetiklenen migren krizlerinde yapılacak şeyleri öğrenmek isteyen herkes buraya. Migrene ne iyi gelir? Migrene iyi gelen gıdalar nelerdir? Migren krizlerini ne tetikler? Gibi soruların cevapları için Lokmacığınız sizleri bekliyor.

İÇİNDEKİLER
Migren krizlerinin bundan böyle gündelik yaşantınızı zindan etmesine izin vermeyin. Çünkü migren ağrınız tuttuğunda yapabileceğiniz şeyler son derece basit.

Migren krizi tuttuğunda baş ağrısıyla ne yapacağını bilemeyenler için Lokmacığınız tüm önerileriyle burada! Ağrıları azaltacak, gündelik hayatınıza devam etmenizi sağlayacak önerilerimizle migren krizleri bundan böyle oldukça basit atlatılacak.

İşlenmiş ve tuzlu gıdalardan uzak durun

Tulum peyniri, eski kaşar, feta peyniri, parmesan peyniri vb. gıdalarda bulunan tiramin; migren ataklarını tetikleyen unsurların başında yer alıyor. Aynı zamanda hemen hemen birçok gıdada bulunan bir çeşit lezzet arttırıcı olarak kullanılan monosodyum glutamat içeren gıdalar da migreni tetiklediği ve migren ağrılarını arttırdığı için uzak durulması gereken gıdalar arasında.

Bol bol su için

Sağlık otoritelerinden gelen 'her gün mutlaka en az 2 litre su içilmeli' uyarısını dikkate almakta fayda var. Çünkü vücut susuz kaldığında birçok sağlık problemi için tehlike çanları çalıyor... Migren atakları da tam olarak bunlardan biri. Vücudumuzu susuz bıraktığımızda migren ağrılarının arttığını gözlemleriz işte böyle anlarda yapılacak şey belli: Hemen su içmeye başlamak.

Doğal yağlardan faydalanın

Fitoterapi hayatımızın bir çok alanında karşımıza çıkadursun, doğal yağlar fitoterapi sayesinde hayatımızın her alanında karşımızda. Migren atağı başladığı an şakak bölgenize süreceğiniz bir iki damla nane yağı, okaliptüs yağı, adaçayı yağı, bergamot yağı, lavanta yağı gibi yağların migren ağrınızı nasıl azalttığına hayret edeceksiniz.

Buz tedavisi uygulayın

Buz kompresinin ağrılar üzerindeki olumlu etkilerini bilmeyen var mı? Söz konusu migren ağrısı olduğunda da yapılacak şey belli: Buz tedavisi uygulamak. Ağrıyan bölgeyi uyuşturarak rahat bir nefes almanızı sağlayacak buz tedavisi migren ataklarında yardımınıza koşacak.

Avokado tüketin

Son yılların en popüler meyvelerinden biri olan avokado içerisinde bulunan lutein ve zeaksantin sayesinde yalnızca migren ağrılarının şiddetini azaltmakla kalmaz, migren ataklarını da engeller.

Su oranı yüksek besinler tüketin

Migren ağrılarıyla başı dertte olanlardansanız beslenme rutininizde karpuz, kavun, havuç vb. gıdalara yer vermeniz de fayda var. Vücudunuz susuz kaldığı takdirde son derece olumsuz sonuçlar ortaya çıkabileceğinden yeterli miktarda su içmekle beraber su oranı yüksek besinler tüketmenizde de fayda var.