Mikrodalga fırın temizlerken bu hatalardan uzak durun!

​Mikrodalga fırın temizlerken bu hatalardan uzak durun!
​Mikrodalga fırın temizlerken bu hatalardan uzak durun!

Hemen hemen her gün birbirinden farklı yiyecekleri ısıttığımız mikrodalga fırınlar, mutfakta çok çabuk kirlenen aletlerin başında geliyor. Bundan dolayı aynı zamanda düzenli temizlik isteyen yerlerin de başında geliyor. Ancak mikrodalga fırını dezenfekte edelim derken birçok hata yapılıyor. İşte mikrodalga fırın temizliğinde yapılan hatalar.

Elektrik akımını kesmeden temizlemek

Mikrodalga fırınınızı temizlemeye başlarken ilk önce fırının elektrik akımını kesmeniz gerekiyor. Aksi taktirde temizleme aşamasında elektrik çarpması gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Kimyasal içeriğe sahip temizleyici kullanmak

Mikrodalga fırın temizliğinde yapılan hataların başında içerisinde sert kimyasallar barındıran temizleyiciler kullanmak geliyor. Kullanılan bu kimyasal temizleyiciler fırından çıkmıyor ve ısıtma işlemi sırasında zehirli dumanlar çıkararak yemeğe karışıyor. Bu durum da uzun vadede sağlık sorunlarına yol açıyor.

Kontrol panelinin ıslatılması

Mikrodalga fırınları temizlerken kontrol panelini olabildiğince ıslatmamaya çalışın. Tamamen elektronik bölmelerden oluştuğu için cihazın bozulması tesadüf olmayacaktır. Bu sebeple nemli biz bezle düzgünce silmeniz gerekiyor.

Delici aletler kullanmak

Mikrodalga fırınınızda çıkmayan inatçı lekeleri bulaşık teli, bıçak veya çatal gibi aşındırıcı aletlerle çıkarmaya çalışmayın. Çünkü fırının iç haznesi hasar gördüğünde yangınlara varıncaya kadar birçok problem çıkartabiliyor.

Havalandırmamak

Mikrodalga fırını temizler temizlemez kapağını kapatıyorsanız hata yapıyorsunuz demektir. Fırının kapağını açık bırakarak temizlik malzemesinin kokusunun çıkmasına izin vermelisiniz. Aksi taktirde temizlik sonrası ısıttığınız yiyeceğe bu kokunu sinebilir.