Miniklerle mutfağa: Çocuklarımız ile yaparken eğleneceğimiz birbirinden nefis 10 tarif

Çocuklarımız ile yaparken eğleneceğimiz birbirinden nefis tarifler
Çocuklarımız ile yaparken eğleneceğimiz birbirinden nefis tarifler

Çocuklarımız, hayatımızın şüphesiz ki en keyifli, en olmazsa olmaz parçaları. Anne/baba olarak onlarla keyifli zaman geçirmek, hayata dair bildiklerimizi onlara da öğretmek, belki de tüm anne babaların asla değişmeyen tek arzusu. Evimizin mutfakları; miniklerle hem keyifli zaman geçirmek, hem el becerilerini geliştirmek ama özellikle de özgüven sahibi olmalarını sağlamak için bizce en eğlenceli yerlerden biri.

Belki de bizler küçükken anne babalarımızın birer tabu olarak mutfakları dağıtmamıza izin vermemesinden ötürü içimizde kalan :) bu keyifli aktiviteyi kendi çocuklarımızla gerçekleştirmek çok daha eğlenceli olabilir diye düşündük ve mutfaklarda minikleri yormayacak, oldukça eğlenceli tarifleri bu başlık altında derleyip ailecek yapılabilecek müthiş bir hafta sonu aktivitesiyle geldik.

Kendi mutfaklarımızda, tüm aile üyeleriyle geçireceğimiz eğlenceli saatler sonunda ortaya çıkan birbirinden nefis tarifleri de hep beraber temizliğinden ve lezzetinden emin bir şekilde, gönül rahatlığıyla tüketmenin hazzını da doyasıya yaşayacağımız bu eğlenceli aktivite için damak tadınıza en uygun tarifleri seçmenin tam vakti!

Çiko Sandviç

Küçükken annelerimizden en sık duyduğumuz şey yediğimiz her abur cubur için ‘yeme o pis şeyleri’ olabilir mi? Bizce kesinlikle olabilir. Bizler bu cümleyi kuran birer anne baba olmamak için abur cuburları miniklerle evde kendimiz yapmayı deneme taraftarıyız. Değil miniklerin hala bizlerin dahi sevgilisi olan çiko sandviç ise bunun için mükemmel bir aday.

Yediden yetmişe tek favori;çiko sandviç tarifi

Çikolatalı coco

Cocostar! Küçüklüğümüzün sanıyoruz ki en sevilen lezzetlerinden biri de kendisiydi. Çocuklarımızı da en sevdiğimiz lezzetlerle tanıştırmayı hangimiz istemeyiz ki? Elbette hepimiz isteriz. Tabi bu lezzetler kendi mutfağımızda, çocuklarımızla yapıldığında bizlere bile daha tatlı geleceğinden emin olduğumuzdan çikolatalı coco tarifimizi denemek için kolları sıvıyoruz.

Hindistan cevizi rüyası; çikolatalı coco tarifi

Muzlu tam buğday unlu beyaz çikolatalı muffin

Anne baba olunca bir anda insanın ruhunu şöyle bir his sardığı konusunda hemfikir miyiz? Çocuklarımızı dünyada tüm zararlı şeylerden korumak. Söz konusu un olduğunda bile. Beyaz undan çok daha sağlıklı bir alternatif olan tam buğday unuyla yapılan bu leziz muffinleri yaparken hem çok eğleneceksiniz, hem de içiniz oldukça rahat edecek!

Sağlıklı mı sağlıklı;Muzlu tam buğday unlu beyaz çikolatalı muffin tarifi

Narlı çikolata

Çikolata; yeryüzünde küçük büyük gözetmeksizin hepimizin müptelası olduğu ortak bir lezzet varsa o da şüphesiz ki çikolatadır. Hazır mevsim meyveleri de tezgahlarda yerini almışken kendi çikolatanızı miniklerle birlikte evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? Üstelik hazır çikolataların pabucunu dama atacak bu tarif ilkler için oldukça ideal.

Çikolatanın lezzetine doyum; narlı çikolata tarifi

Karaorman cupcake

Nedensizce bir şekilde mutfaklarda yapılırken en eğlenilen şeyin cupcake olduğunu düşünmek konusunda umuyoruz ki yalnız değilizdir. Özellikle bu cupcake oldukça lezzetli bir tarif ise değmeyin keyfimize. Bizce ailecek yapılabilecek en iyi seçeneklerden biri olan karaorman cupcake tarifimiz kesinlikle sizlerin de favorisi olacak.

Mor meyvelerin gücü adına;karaorman cupcake tarifi

Bayat keklerden truff

Keyifli bir hafta sonu aktivitesinde, geçen arkadaş toplantınızdan kalan bayat keki değerlendirmek nasıl olurdu? Bayat keki çöpe atmak yerine dünyanın en lezzetli trufflerini yapabilecek olmak bizce müthiş olurdu diye düşündük ve Lokma olarak farkı ortaya koyalım istedik. Bu nefis tarifle her daim bizi anımsayın!

Bayat kekler artık çok lezzetli;bayat keklerden truff tarifi

Muzlu mozaik pasta

İşte kendi çocukluğumuza dönüş bileti; muzlu mozaik pasta. Bu lezzetle minikleri tanıştırmamış olma ihtimalimiz sıfır olsa da hiç birlikte yapmayı denedik mi? Bu hafta sonu mutfağa girip çocuklarımızla birlikte kendi çocukluğumuza dönüp annelerimizin bu sihirli tarifini yapmak bizce eşsiz bir deneyim olacak.

Çocukluğa dönüş bileti; muzlu mozaik pasta tarifi

Şerbetli brownie kurabiye

Şu an bizlerde ısırıkta kendinizden geçme garantili bir tarifle karşınızda olmanın verdiği bir gurur yok değil. Brownie sevmeyen birinin henüz varlığına rastlamadığımız bu dünyada şerbetli brownie kurabiyenin çok daha güçlü bir lezzet olduğunu söyleyip sizleri heyecanlandırsak? Bize kalırsa biz anlatmayalım, lezzetiyle şerbetli brownie kurabiye konuşsun.

Bir lezzet şöleni; şerbetli brownie kurabiye tarifi

Tarçınlı brownie kurabiye

Tarçın ve miniklerin arası daha önce nasıldı bilemiyoruz ama yılbaşı yaklaşırken enfes şekilleriyle ve tarçının yılbaşıyla özdeşleşen ruhuyla mutfaklarınıza renk katacak bu tariften sonra iyi birer arkadaş olacaklarına dair zerre şüphemiz yok. Bu tarifi kaydedip Aralık ayına saklamayı unutmayın!

Tarçın şov;tarçınlı brownie kurabiye tarifi

Frambuaz soslu french krep

Ve geldik lezzet listemizin sonuna, kapanışta sahne; krebin. Pazar kahvaltılarının yıldızı, anne eliyle yapıldığında lezzetinin iki kat arttığına emin olduğumuz yegane lezzet. Bildiğimiz klasik krebi kendi çocuklarımız için daha havalı bir hale getirmeye ne dersiniz? O zaman yapım aşamasında krep hamurumuzun tavaya yapışmaması için zorlu anlarla mücadele etmeye hazır mıyız?

Lezzet şovu;frambuaz soslu french krep tarifi