Muhteşem ikili: Tahin ve pekmezin faydaları

​Muhteşem ikili: Tahin ve pekmezin faydaları
​Muhteşem ikili: Tahin ve pekmezin faydaları

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte adını daha da sık duymaya başladığımız tahin pekmez, bizce muhteşem ikili. Lezzetiyle sabah kahvaltılarının yıldızı olan bu ikili sunduğu faydalarıyla da mutlaka tüketilmesi gerek besinler arasında. Tahin pekmezi çok seviyor fakat faydalarını bilmiyorsanız bu yazımızdan sonra kendisini daha da çok seveceksiniz.

Bağışıklık güçlendirir

Hasta olmak istemiyorsak özellikle kış aylarında bağışıklığın güçlü olması gerekir. İşte tahin ve pekmez ikilisi antiinflamatuar, antibakteriyel ve antioksidan özelliğinin yanı sıra birçok vitamin ve mineral içeriğiyle tam bir bağışıklık dostu.

Kan basıncını düşürür

Sesamin, sesamolin, sesamol, E vitamini, çoklu doymamış yağlar ve protein içeren tahin pekmez karışımı, yüksek kan basıncı seviyelerini normale çevirir. Bundan dolayı bu tarz rahatsızlığı olanlar için uzmanlar sabah kahvaltıda dozunu aşmadan tüketmelerini önerir.

Kemiği korur

Yüksek magnezyum içeren tahin, bu sayede hem kemiklerin korunmasına hem de gelişimine yardımcı olmaktadır. Bu sebeple özellikle küçük çocuklara bol bol tahin pekmez yedirilmelidir.

Kansızlığa iyi gelir

Tahinin içinde yer alan demir, pekmezle buluşunca kansızlığın önüne geçiyor. Kırmızı kan hücresini artıran bu ikili anemi sorunlarının önüne geçiyor.

Antioksidan kaynağıdır

Vücuttaki serbest radikal hasarlarını onarmada bir numara olan tahin pekmez, yüksek antioksidan kaynağı. Bundan dolayı kalp sorunlarından kansere kadar birçok hastalıkla mücadele etmede yardımcı oluyor.