Mükemmel karnı yarık yapmanın 4 adımı

​Mükemmel karnı yarık yapmanın 4 adımı
​Mükemmel karnı yarık yapmanın 4 adımı

Türk mutfağının övgüleri sonuna kadar hak eden en güzel lezzetlerinden olan karnı yarık Lokmacığınızın da en sevdiği yemeklerden biri. Peki lokum gibi karnı yarık yapmak için hangi adımlar takip edilmeli? "Patlıcanlarım hep çiğ kalıyor!" diyenler, sizler için de önerilerimiz olacak! E hadi o zaman yazımızın devamını okuyup doğru mutfağa!

Patlıcanlar tuzlu suya!

Lütfen patlıcanları tuzlu suda bekletmeden direkt olarak pişirme aşamasına geçmeyin. Eğer bunu yapıyorsanız yemeğinizin acı olması kaçınılmaz olacaktır. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra tuzlu suda yarım saat bekletin, bakın suyunuzun rengi nasıl değişecek. İşte bu aşamada patlıcan, içerisinde acılığı suya bırakacak.

Kızartma aşaması

Biliyoruz biliyoruz çok sağlıksız ama n'apalım! Lokum gibi karnı yarık yapmak istiyorsanız bu tarifin en önemli aşaması kızartmak. Suda beklettiğiniz patlıcanların üzerinde biriken suyunu iyice aldıktan sonra kızgın ayçiçek yağına patlıcanları alın ve güzelce kızartın.

İç harcı önemli!

İç harç hazırlanırken dikkat edilmesi gereken tek şey malzemelerin sırasını doğru bilmek. Biz hemen sıralayalım: soğan, biber, kıyma, salça, domates, baharatlar. Eğer iç harcınızın çok taneli ve kuru olduğunu düşünüyorsanız mutlaka yarım çay bardağı kadar su eklemelisiniz. Bu da önemli bir ayrıntı!

Sarımsak

Fark ettiyseniz iç harcına sarımsak koymadık. Bu yemekte sarımsağı farklı bir şekilde kullanmayı seviyoruz. Fırına dizdiğiniz karnı yarıkları salçalı bir suda pişiriyorsunuz işte o suyun içine 1 diş sarımsak rendesi koyarsanız yemeğinizin tadına doyamazsınız, bu da bizden bir başka püf noktası olsun!