Mükemmel krep için 6 püf nokta!

Mükemmel krep için 6 püf nokta!
Mükemmel krep için 6 püf nokta!

Uzun uzadıya kahvaltı yapabileceğimiz günlerde kahvaltı sofralarında gözü farklı bir lezzet arayanlar yalnızca biz olamayız değil mi? Bu yolda tek olmadığımızı biliyoruz ve sizleri kahvaltı keyiflerinin olmazsa olmazı krep için bilmeniz gereken 6 püf nokta ile baş başa bırakıyoruz...

İÇİNDEKİLER

Malzemeleri seçerken dikkat!

Her tarifte olduğu gibi krep yapımında da malzeme seçimi oldukça önemli. Özellikle de krep gibi az malzemeli tariflerde durum tam olarak böyle. Tüm malzemeleri kaliteli tercih etmek, yumurta ve sütü de oda sıcaklığına getirmek krep yapımına başlamadan önce dikkat etmemiz gereken en temel adımlardan biri.

Sıvı malzemeleri karıştırın!

Kusursuz bir krep hamuru için tüm malzemeleri aynı kapta karıştırmak yerine, süt ve yağ gibi sıvı malzemeleri ayrı bir kapta karıştırarak kuru malzemelerle karıştırmadan önce iyice çırpın.

Unu elemeden asla kaba dökmeyin!

Kaç kişilik krep yaptığınızın hiç önemi yok. İster tek kişilik, ister on kişilik krep yapın ama asla unu elemeden krep malzemelerinizi karıştırdığınız kaba dökmeyin. Kaba unu bir kaşık yardımıyla eleyerek eklerseniz hamurun topaklanma durumuyla karşı karşıya gelebilirsiniz.

Krep hamurunu dinlendirin!

Kahvaltıya krep yapmak istediğiniz günlerde krep hamurunuzu dinlendirmeyi ihmal etmemek için erken kalkmanızda fayda var. Krep hamurunuzun iyi bir kıvam alarak daha iyi pişmesi için en az 15 dakika, en fazla ise 1 saate ihtiyacımız var.

Doğru tava seçimi önemli!

Tavaya yapışan krepler hepimizin ortak derdi. Ancak bu sorunu ortadan kaldırmak son derece basit. En iyi şekilde pişmiş krepler için ihtiyacınız olan en temel şey: İnce tabanlı, yanmaz yapışmaz demir döküm bir tava.

Sıvı yağ tercih edin!

Yeni nesil yanmaz yapışmaz tavalarda bu adıma hiç gerek olmasa da, yılların emektarı krep tavalarını yağlarken yağ tercihlerinizi sıvı yağ gibi yanmaz yağlardan yana yaparak tavanın her yerine eşit oranda yayın.