Mükemmel patates salatası için bu maddelere dikkat edin!

Patates salatası
Patates salatası

"Patates salatası" deyip geçmeyin sevgili Lokma severler! Patates salatası için patates seçimi nasıl yapılır? Patates ne kadar haşlanır? Patates salatasına hangi malzemeler katılır? gibi ayrıntılar bu salata için çok önemli! Şimdi hem mükemmel patates salatası için yapılması gerekenlerden bahsedeceğiz hem de birbirinden güzel patates salatası tariflerimizi sizlerle paylaşacağız!

Patates seçimi

Patatesler hem pazarda hem de marketlerde haşlamalık ve kızartmalık olarak ayrı ayrı satılabilir. Ancak bazen bu şekilde satılmazlar ve aralarından seçmek zorunda kalabilirsiniz. O halde patates salatası için hangi patatesler seçilmeli? Hemen cevaplayalım. İnce kabuklu, sert, küçük ve eşit boyutlarda patatesler patates salatası için idealdir. Büyük ve kalın kabuklu patatesler haşlandıklarında dağılmaya daha müsaittir.

Pişme süresi

Patates seçerken boyutun önemi işte burada karşımıza çıkacak! Çünkü patateslerin boyutları birbirlerine ne kadar yakın olursa o kadar eşit pişerler. Soğuk ve tuzlu suya attığınız patatesler haşlanmaya hazırlar! Kaynamaya başladıktan sonra kontrollü ilerleyin. Kabuklarının çatlamaya başlamaması önemli aksi takdirde içi dağılabilir.

Suda bırakmayın

Patatesleriniz kaynadı, ocağı kapattınız. Suyun içinden patatesleri aldıkça teker teker soyuyorsunuz. İşte yanlış burada başlıyor. Patatesleriniz haşlandığında onların tamamını sıcak sudan çıkartın ve bir mutfak bezi üzerine alın. Çünkü birini soyarken diğerleri kaynamış suyun içinde kalırsa pişme süreleri yine değişecek ve hatta bazıları fazla piştiği için dağılacaktır. Buna dikkat etmek önemli!

Patates salatası için patates seçimini ve pişirme yöntemlerini anlattık. Sıra geldi Lokmacığınızın birbirinden güzel patates salatası tariflerine!

Taze zahterli patates salatası

Klasik patates salatasını herkesin bildiğini düşünerek farklı tariflerle karşınızdayız. Taze zahterli patates salatası da bizim favorilerimizden biri. Yiyenlerin bayılacağı bu taze otlar eklenmiş salatayı mutlaka denemelisiniz!

Baharatlı kızarmış patates salatası

"Lokmacım ben kızarmış patatesi haşlanmış patatesten daha çok seviyorum!" diyenler için de bir tarifimiz var. Kızarmış elma dilim patatesleri baharatlarla zenginleştirdik. Biz içine maydanoz ve taze soğanı çok yakıştırdık ancak siz dilediğiniz taze otu kullanabilirsiniz.

Pastırmalı hardallı patates salatası

İşte bizim favori patates salatamız! Hardallı patates salatalı her zaman bizim için bir adım öndedir. Siz de hardalı bizim gibi seviyorsanız bu tarif hoşunuza gidebilir. Tarifi tüm detaylarıyla sitemizde anlattık. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Yoğurtlu patatesli salata

Yaz sofralarında sıcak ve sulu yemekler biz pek sevmiyoruz! O yüzden ferah ferah yoğurtlu patatesli salata tarifimizle karşınızdayız! Misafir sofralarına da çok yakıştırdığımız bu tarifimizi sıcak yaz akşamlarında deneyin ve bizi hatırlayın!