Mutfağa dair hayat kurtaran bilgiler!

​Mutfağa dair hayat kurtaran bilgiler!
​Mutfağa dair hayat kurtaran bilgiler!

İşte huzurlarınızda herkesin mutfağa dair bilmesi gereken tüyolar! Yumurta kırarken kabuğu harcınızın içine kaçtığında, kereviz yapraklarınız aşırı yumuşadığında, kurabiyeleriniz yandığında, muzlarınız karardığında yapılacak şeyler aslında çok basit olabilir! Mutfakta başınıza gelebilecek tüm aksiliklerle mücadele için sizleri şöyle alalım.

İÇİNDEKİLER

Yumurta kabuğu harcın içine kaçtığında o kabuğu oradan almak kabusa dönüşebilir. İşte böyle zamanlarda yapılacak şey aslında sandığınızda çok daha basit. Elinizi ıslatın ve harcın içine daldırın. Böylece yumurta kabuğunuzu kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Kış mevsiminin gözde sebzelerinden biri olan kerevizin yaprakları yumuşadığı vakit tadı kaçanlar burada mı? Onun da çözümü basit. Kerevizi içi buzlu su dolu bir kabın veya sürahinin içine yaprakları dik duracak şekilde bırakın ve yumuşamaya başlayan yaprakların nasıl canlandığına şahit olun.

Büyük bir hevesle yapmaya başladığınız kurabiyeler fırının azizliğine uğrayıp da haddinden fazla piştiğinde üzülmeyin. Emeğinizi kurtarmanız için yapmanız gerekenler sandığınızdan çok daha basit. Yanmış kurabiyelerinizin kabuğunu ince bir rendeyle rendeleyin ve gerisini bırakın.

Markete veya pazara gittiğinizde olgun ve sarı muzlar gözünüze çok güzel gözüktüğünden fazla fazla almış olabilirsiniz. Lakin hepsini tüketemeyip karardıkları zaman üzülmemeniz de pek mümkün değil. İşte böyle zamanlarda yapacak şey son derece basit. Kararan muzlarınızı dondurucuya atın ve tatlı kriziniz tuttuğunda blenderdan geçirerek dondurma kıvamına getirin.

Sürekli karışan streç film artık sizin de canınıza tak ettirdiyse, streç film rulonuzu bir de buzlukta saklamayı deneyin ve farkı görün.

Turşunuz bitti ancak turşu suyunuz olduğu gibi duruyor. Pratik bir şekilde turşu kurmak için tüm şartlar tamam demektir. Salatalıkları doğrayın, turşu suyuna ekleyin ve dolapta bekletin. 3-4 gün içinde yeni turşularınız hazır.