Mutfağın temiz sanılan en pis yerleri!

Mutfağın temiz sanılan en pis yerleri!
Mutfağın temiz sanılan en pis yerleri!

Evinizde en temiz yer neresi diye sorsak hiç kuşkusuz birçoğunuz mutfak diyecektir. Her yemekten sonra temizlendiği için hepimizin gözünde evin en temiz yeri olarak görülen mutfak, aslında birçok bakteriye yuva oluyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmayla beraber tespit edilen alanlar mutfağın hijyeni hakkında birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı. Hadi gelin mutfağımızın en kirli yerlerine bir göz atalım.

Mutfak süngeri

Bakıldığında pek de iç açıcı bir görüntü sunmayan mutfak süngerleri içerisinde milyonlarca bakteri barındırıyor. Sıcak su ve deterjanla temizlediğimizi düşünsek de aslında içerisine bütün kiri hapseden mutfak süngeri yerine kabak lifi kullanabilirsiniz.

Lavabo

Yemek yaparken bütün her şeyi temizlediğimiz lavabonun aslında kendisi pis! Suyla bütün kirin yok olduğunu düşündüğümüz lavabo, %45 oranında kirlilik barındırıyor. Bu sebeple mutfağı kullandıktan sonra deterjanla lavabonun her yeri yıkanmalı.

Kesme tahtası

Daha önce sizlere kesme tahtalarının ne kadar kirli olduğunu söylemiştik. Bıçak darbeleriyle aşınan kesme tahtaları arasına giren yemek artıklarıyla mutfağın en kirli eşyaları arasında girmeyi hak kazanıyor. Hele bir de bu kesme tahtası ahşapsa durum daha da vahim hale geliyor. Bu sebeple sizlere önerimiz cam kesme tahtası kullanmanız.

Baharatlıklar

Yaptığımız yemeğin lezzetli olması için sık sık elimize aldığımız baharatlıklar da mutfakta en kirli yerler arasına girmeyi hak kazanmış. Domates, soğan ve sarımsak gibi ürünleri doğradıktan sonra baharatlığa dokunduğunuzu bir düşünün ve bunu hemen hemen her yemekte yaptığınızı düşünün baharatlıklar ne kadar kirli geldi gözünüze değil mi? İşte bu yüzden her yemekten sonra sabunlu bir bezle baharatlıkların dışını temizlemeyi unutmayın.

Buzdolabı çekmecesi ve kapağı

Yemek yaparken en sık kullandığımız eşyalar arasında buzdolabı geliyor. Sayısız kere açtığımız buzdolabı kapağı ve çekmeceleri ise sürekli temizlenmediği için hijyenik değil.