Mutfakların demirbaşı: Ayçiçek yağı nasıl saklanır?

Ayçiçek yağı nasıl saklanır?
Ayçiçek yağı nasıl saklanır?

Yemeklerimizin olmazsa olmazı ayçiçek yağı nasıl saklanır? İşte bu sorunun cevabını arayan herkes doğru yerde... Mutfaklarımızın demirbaşlarından biri olarak kabul edilen ayçiçek yağını doğru koşullarda muhafaza etmek için yapılması gereken her şey Lokmacığınızda...

İÇİNDEKİLER

Ayçiçek yağı nasıl saklanır? Ayçiçek yağı ne kadar dayanır? Ayçiçek yağı bozulur mu? Sorularının cevaplarıyla beraber bundan böyle ayçiçek yağını doğru şekilde saklayıp, lezzetini ikiye katlamanın tüm püf noktaları için sizleri şöyle alalım!

Ayçiçek yağı nasıl saklanır?

  • - Ayçiçek yağını yağdanlık içerisinde buzdolabında saklayanların dikkatine! Ayçiçek yağını buzdolabına koymak yerine serin ve kuru bir yerde muhafaza etmek ayçiçek yağını doğru şekilde saklayabilmek adına yapabileceğiniz en doğru şeylerden biri.
  • - Mutfaklarında her daim demirbaş malzemelerin stoğu bulunanlar buraya... Ayçiçek yağı kapağı açılmadan 12 aya kadar bozulmadan saklanabilir.
  • - Ayçiçek yağı saklamak için ideal sıcaklık sizce kaç derecedir? Cevabını hemen verelim... Ayçiçek yağı 20 - 25 derece sıcaklıkta, kuru bir ortamda uzun süre saklanabilir.
  • - Ayçiçek yağını serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmenin önemini vurguladık çünkü ayçiçek yağı güneşle temas ettiği anda yapısında bozulmalar meydana gelir ve çok kısa bir sürede bozulur.
  • - Ayçiçek yağı kapağı açılmadan 12 aya kadar saklanabilir peki ya kapağı açıldıktan sonra? Kapağı açılan ayçiçek yağı 1-2 ay içinde tüketilmeli aksi takdirde zaman içerisinde ayçiçek yağında kanserojen maddeler açığa çıkabilir ve sağlığımızı tehlikeye atabilir.