Mutfakta hayat kurtaran bilgiler

​Mutfakta hayat kurtaran bilgiler
​Mutfakta hayat kurtaran bilgiler

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgilere vakıf olmayı hangimiz sevmeyiz ki? Özellikle de konumuz mutfaksa... Bizim için akan sular durur. İşte bu yazımızda tüm bildiklerimizi sizlerle de paylaşalım dedik ve mutfakta hayat kurtaran o bilgilerle biz geldik!

İÇİNDEKİLER

Baharatları kurtarın!

Mutfaklarımızda belki de en uzun süre kullandığımız şeylerden biri: Baharatlar. Hal böyle olunca da zaman zaman kıyıda köşede kalmış baharatların varlığını unutup bayatlamalarına sebep olabiliyoruz. İşte böyle zamanlarda yapılacak şey çok basit. Bayatladığını veya nem aldığını düşündüğünüz o baharatı tavaya alın ve 2-3 dakika kadar karıştırın. Artık o baharatınız ilk günkü kadar taze.

Pilav lapa olmasın!

Ne yaparsam yapayım pilavın ayarını bir türlü tutturamıyorum diyenler buraya! Bundan böyle pilavlar lapa olmasın diye yapılacak şey belli. Mutfaklarımızın demirbaşı limondan yardım almak. Pilav yaparken pilavınızın içine biraz limon suyu eklerseniz tane tane dökülen enfes kıvamlı bir pilav yapmış olacaksınız.

Çorbanın yağı fazla kaçmasın!

Çorbanın üzerinde toplanmış yağ görüntüsünün oldukça iştah kapatıcı olduğunu itiraf edelim... Çorbanızın yağı fazla kaçtığı takdirde en büyük yardımcınızın mutfaklarımızda daima el altında bulunan streç film olduğunu söylesek. Streç filmi çorbanızın üzerine yağa değecek şekilde yerleştirin ve tüm yağın streç film üzerinde toplandığına şahit olun.

Kek kalıba yapışmasın!

Puf puf kabarmış enfes bir kekin başına gelebilecek en kötü şey sizce nedir? Bize kalırsa şüphesiz kalıba yapışması... Kekiniz kalıba yapışmasın diye yapılacak şey oldukça basit. Bir tencerenin içine soğuk su koyun ve içerisine kek kalıbını yerleştirin. Böylelikle kek kalıptan kolaylıkla ayrılacak.

Acı biberle ellerinizi yakmayın!

Biberin acı tohumlarını ayıklamak aslında sandığınızdan çok daha kolay. Biberi elinize alın. İki elinizin arasında bir süre döndürdükten sonra başındaki yeşil sap kısmını kesin ve sallayarak acı tohumlarından kurtulun. Böylelikle eliniz biberin acı tohumlarına hiçbir şekilde temas etmeden acı biber tohumlarını ayıklamış olacaksınız.

Makarnanın suyu taşmasın!

En sevdiğimiz ve en pratik yemek tariflerinden biri olan makarnayı yaparken başımıza en sık gelen şeylerden biri: Makarna suyunun taşması olabilir mi? Aslında makarna suyunun taşarak bütün ocağı kirletmesine izin vermemek için yapmamız gereken şeyin oldukça basit olduğunu söylesek: Makarna suyu fokurdamaya başladığı andan itibaren tencerenin içine 2 adet buz küpü atarak bu soruna veda edebilirsiniz.