Nar kabuğunun faydaları nelerdir?

nar kabuğunun faydaları
nar kabuğunun faydaları

'Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane' bilmecesiyle yıllarca hem dillerimizden, hem mutfaklarımızdan eksik olmayan narın ne denli faydalı bir kış meyvesi olduğunu bilmeyen kaldı mı? C vitamini açısından oldukça zengin, güçlü bir antioksidan kaynağı olan nar kışın sofralarımızdan eksik etmememiz gereken meyvelerden... Peki ya narın faydaları sadece tanelerinde mi? Bir de nar kabuğunun faydalarını öğrenmeye hazır mısınız?

En sevilen kış meyvelerinden biri olan narın kabuklarını çöpe atıyorsanız buna son verme vaktiniz geldi! Şimdi mutfaklarda narın taneleri kadar kabuklarını da değerlendirmeye başlama vakti...

Genellikle çöpe giden nar kabukları artık mutfaklarımızda nar çayı olarak değerlenecek... Peki nar kabuğu çayı nasıl yapılır? Nar kabuğu çayının faydaları nelerdir? Nar severler buraya! Tüm bu soruların cevabı Lokmacığınızda...

Nar kabuğu çayı nasıl yapılır?

  • Öncelikle nar kabuklarını güneşte kurutun. Eğer buna vaktiniz yoksa fırında da kurutabilirsiniz.
  • Güneşte kurutulmuş nar kabuklarını bir cezveye koyup üstüne su ekleyerek 15 dakika kadar kaynatın.
  • Su kaynadıktan sonra 5 dakika daha demlenmesini bekleyin.

Nar kabuğunun faydaları nelerdir?

Sindirim sistemi problemlerine iyi gelir. Vücudun fazla sıvı kaybettiği kusma, ishal gibi sorunlardan sonra nar kabuğu çayı tüketmek oldukça faydalıdır.

Diş ve diş eti sağlığını korur. Ağız bakımında kimyasal ağız çalkalama suları kullanmak istemeyenlerin gönül rahatlığıyla kullanabilecekleri nar kabuğu çayı, diş eti iltihaplanmalarını da giderir.

Bilinen en güçlü doğal antioksidan kaynaklarından biri olan nar, vücudumuzda biriken zararlı toksinlerin atılmasını sağlar.

Bağışıklık sistemini güçlendiren nar kabuğu çayı, gribal enfeksiyonlara karşı da en güçlü silahlarımızdan biri.

Anemi yani kansızlık ile mücadelede de nar kabuğunun etkisi büyük. Nar kabuğu çayı düzenli tüketildiği takdirde kan değerlerinde artış gözlemlenir.

Son olarak ise hiç dinmeyen ağrılardan şikayetçi olanlara da iyi bir haberimiz var. Nar kabuğu çayı kas ve eklem ağrılarını giderek ağrı kesici özelliğiyle de ön plana çıkar.