Neden geceleri daha fazla acıkırız?

Neden geceleri daha fazla acıkırız?
Neden geceleri daha fazla acıkırız?

Gece yemek yemek her ne kadar o an için mutluluk vermiş olsa da sabah uyandığımızda pişmanlık duyduğumuz eylemler arasında. Gün içerisinde yaşadığımız olaylardan yediğimiz yemeğe kadar birçok faktörün etkilediği gece yemek yeme alışkanlığı, anlık mutluluk verse de sağlığımız için aslında oldukça büyük bir tehlike. Hele bir de bunu alışkanlık haline getirdiyseniz vazgeçilmesi zor bir eylem. Peki neden gece olunca aniden acıkma perileri geliyor? Hadi gelin bunun sebeplerine bir göz atalım.

Düzensiz uyku

Düzensiz bir uykunuz varsa geceleri acıkmanız oldukça normal. Özellikle geceleri televizyon ve bilgisayar karşısında geçiriyorsanız ve akşam yemeğinizi çok erken saatlerde yiyorsanız acıkmamanız imkansız. Bu sebeple gece geç saatlere kadar oturmamaya ve uyku düzeni kurmaya önem gösterin.

Gün boyu az kalori almak

Kilo almamak için gün boyu az yemek yediyseniz eğer gece acıkmanız olası. Çünkü vücudumuz akşam olunca günün yorgunluğunu atmak için enerji harcıyor ve bu enerji için yeterli kalori yoksa midemiz alarm vermeye başlıyor.

Susuz kalmak

Susuz kaldığımız zaman midemiz acıktığını sanıyor ve bu yüzden beynimize açlık hormonları salgılıyor. Bu sebeple eğer tok olduğunuzdan eminseniz ve bir şeyler yemek istiyorsanız önce su içip biraz beklemelisiniz.

Duygu değişimleri

Gün boyu yaşadığınız stres, üzüntü ve mutluluk gibi duygu değişimleri gece geç saatlerde yeme isteğimizi artırabiliyor. Çünkü gece saatler yalnız kaldığımız için gün boyu yaşadığımız tüm duyguları en derinden hissedebiliyoruz. Bu sebeple bu duyguları bastırmak için yemeğe yönelebiliyoruz.

Öğün atlamak

Günün koşturmasında atladığınız öğünler gece geç saatlerde açlık olarak size geri dönecektir. Çünkü vücudumuz enerjisini yiyeceklerden almaktadır.

Diyabet hastası olmak

Bazen gece yemek yemeleri saydığımız tüm nedenlerden farklı olarak diyabet hastalığıyla alakalı olabilir. Bu sebeple gece yemek yeme bağımlılığınız varsa en yakın zamanda doktora gidip gerekli tahlilleri yaptırmanızda fayda var.