Nişastanın topaklanmaması için ne yapmak gerekir?

​Nişastanın topaklanmaması için ne yapmak gerekir?
​Nişastanın topaklanmaması için ne yapmak gerekir?

Enfes kıvamlı muhallebilerin olmazsa olmazı nişasta nedir? Nişasta neden kullanılır? Nişasta neden topaklanır? Ve nişastanın topaklanmaması için ne yapmak gerekir? Tüm bu soruların cevabı için sizi Lokmacığınıza alalım...

Sütlü tatlılar söz konusu oldu mu olmazsa olmaz olarak nitelendirebileceğimiz nişasta doğru şekilde nasıl kullanılır? Tatlılarımızın içinde nişasta neden topaklanır? İşte bu soruların cevapları doğru nişasta kullanma rehberi niteliğindeki bu yazımızda sizleri bekliyor!
  • - Nişastayı hiçbir zaman tatlınıza direkt olarak boca etmeyin. Tarifte yazan nişasta miktar ne olursa olsun nişastayı tatlıya ağır ağır ve karıştırarak ilave etmenizde fayda var.
  • - Bir kap içerisine ilk olarak nişastayı ekleyin, daha sonra diğer kuru malzemeleri de ekleyin ve homojenize bir hale gelinceye dek karıştırdıktan sonra sıvı malzemeleri sırasıyla ekleyin.
  • - Lakin nişastayı tarife göre daha sonra eklemeniz gerekiyorsa da yapılacak şey belli: Kaynayan sıcak sütten bir miktar ayırın ve bir kaba alın. Nişastayı da üzerine eleye eleye ilave edin ve minik bir çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın. Bu işlem nişasta açmak olarak adlandırılır. Açtığınız nişastayı da tatlınıza topaklanma ihtimalini minimuma indirmiş şekilde gönül rahatlığıyla ekleyin.
  • - Nişastayı bir kapta açarak tatlıya ilave etmek yerine doğrudan ilave etmek de bir seçenek. Ama bu durumda da nişastanın topaklanmaması için dikkat etmeniz gereken hususlar var. Öyle ki nişastayı tatlınıza doğrudan ekleyecekseniz tamamen dibe çökmesini bekleyerek daha sonra karıştırın. Nişastayı bu şekilde tencere içinde de açabilir, topaklanmasını engelleyebilirsiniz.
  • - Nişastanın topaklanma yapmasının en önemli sebeplerinden biri de: Sıvı malzemelerin sıcaklık değerleri. Sıvı malzemeler çok sıcak veya çok soğuk oldukları takdirde nişastanız topaklanma yapacak.