Bu gıdalarla öksürüğe son!

Bu gıdalarla öksürüğe son!
Bu gıdalarla öksürüğe son!

Havaların iyiden iyiye soğudu şu günlerde hemen hemen hepimizde bir boğaz ağrısı ve öksürük baş gösterdi. Yaşam kalitemizi çok fazla düşüren öksürüğe ne iyi gelir sizin için liste haline getirdik. İşte öksürüğe iyi gelen gıdalar...

Dut çayı

Boğaz iltihaplarına iyi gelen dut çayı, öksürüğe de iyi geliyor. Bir fincan için bir avuç demleyeceğiniz dutlar boğaz enfeksiyonunuzu geçirerek rahatlamanıza yardımcı oluyor.

Bal

Hastalandığımızda aklımızda ilk gelen yiyecekler arasında bal yer alıyor. Doğal öksürük kesici olarak bilinen bu gıda, ılık su ve limonla karıştırıldığında boğazı yatıştırarak öksürüğe iyi geliyor.

Zencefil çayı

Öksürüğü yok etmede etkili olan gıdalar arasında yer alan zencefil, antiinflamatuar etkiye sahip. Kaynatarak elde edeceğiniz zencefil çayıyla boğazınızı yumuşatabilir ve öksürün önün kolayca geçebilirsiniz.

Kekik çayı

İltihap yok etmeye yardımcı olan kekik, boğaz ağrısından bronşit sorunlarına kadar birçok farklı problemi yok ediyor. Yapılan birçok araştırma kekiğin içinde yer alan preparatların öksürüğü yok ettiğini vurguluyor.

Nane

Geçmeyen öksürüğünüz varsa içebileceğiniz bitki çayları arasında nane geliyor. Boğazınızı rahatlatmada etkili olan bu bitki antiinflamatuar özellik gösteriyor. Bu sayede kolayca öksürükten kurtulmanıza yardımcı olmaktadır.

Tarçın

Balla karıştırılarak tüketildiğinde boğazı rahatlatma etkili olan tarçın, öksürüğünüzü hafifletmek için tercih etmeniz gereken gıdalardan biri. Bir çay kaşığı tarçın tozunu bir tatlı kaşığı balla karıştırarak kullanabilirsiniz.

Papatya çayı

Özellikle ses kısıklıklarında tercih edilen papatya çayı aynı zamanda öksürük için de tercih edilebilir. Boğazda yer alan iltihabı önleyen bu çay, üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geliyor.

Mercan köşk

Astım, bronşit ve soğuk algınlığına iyi geldiği bilinen mercan köşk, öksürüğü yok etmeden etkili olan bitkiler arasında. Çayını içerek faydalanabileceğiniz bu bitki, üst üstte birkaç kere içildiğinde nefes alışınızı ve öksürüğünüzü ciddi oranda iyileştirecektir.

Hatmi çiçeği

Geçmiş yıllardan beri öksürüğün ilacı olarak adlandırılan hatmi çiçeği, birçok pastilin içerisinde yer alıyor. Öksürükten dolayı oluşan boğaz tahrişini kısa sürede iyileştiren bu bitki, kuru öksürüğün geçmesinde de etkili.