Okuyunca artık çöpe atamayacağınız yiyecekler!

Sebze ve meyvelerin çöpe atılmaması gereken kısımları
Sebze ve meyvelerin çöpe atılmaması gereken kısımları

Biliyorsunuz ki Lokmacığınız mutfakta israfa karşı! Bu sebeple "meyve ve sebzelerin çöpe atılan kısımlarından neler yapılır?" diye düşünerek sizler için harika bir araştırma yaptık. Bu araştırma sonucunda edindiğimiz bilgiler doğrultusunda sunacağımız önerilere şaşıracağınıza eminiz.

Sebze ve meyvenin atılmaması gereken kısımlarının da faydalı olduğunu söylesek yine de çöpe atar mıydınız? Muhtemelen anlatacağımız bu bilgilerden sonra artık siz de sebze ve meyvelerin her şeyinden faydalanmak isteyeceksiniz.

Kiraz Sapı

Yazın en sevilen meyvelerden biri olan kiraz, formda kalmanıza yardımcı oluyor. ''Peki bunu nasıl yapıyor?'' diye soracak olursanız eğer tabi ki sapıyla. Kiraz saplarını çöpe atmak yerine kurutarak kendinize form çayı yapabilirsiniz.

Karpuz Kabuğu

Sıcak yaz aylarında soğuk bir karpuzu kim sevmez? Maalesef kendisini çok sevsek de kabukları hak eden değeri göremiyor. Aslında çok faydalı olan karpuz kabukları, kansere karşı da oldukça etkili. ''Peki Lokmacığım biz bu kabukları nasıl değerlendireceğiz?'' diye soracak olursanız eğer reçel iyi bir fikir olabilir.

Portakal kabuğu

Kış aylarının vazgeçilmezi ve C vitamini deposu olan portakal, en az kendisi kadar faydası olan kabuğuyla şaşırtıyor. Gelelim portakal kabuklarıyla neler yapabileceğinize: portakal kabuklarını iyice yıkadıktan sonra ince ince dilimleyerek harika şekerlemeler yapabilirsiniz. Bu şekerlemeleri kahvenizin yanına ikram olarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Patates kabuğu

Hemen hemen her yemekte kullanılan patates, kabuklarıyla genç kalmanın formülünü sunuyor. Yüksek antioksidan içeren patates kabuklarını atmayarak göz altı torbalarına veya morluklarınıza karşı doğal bakım maskesi hazırlayabilirsiniz.

Kereviz sapı ve yaprakları

Kerevizin yemeğini yaptınız ve ''Lokmacığım saplarını da değerlendirmek istiyorum.'' diyorsanız harika bir fikrimiz var. İdrar söktürücü özelliğiyle bilinen kereviz sapı ve yaprağını salatalarınıza ekleyerek hoş bir aroma yakalayabilirsiniz.

Muz kabuğu

Kendi sağlığı kadar bitkilerinin sağlığını da düşünenlere harika bir önerimiz var. Muz kabuklarını atmayıp bir bardak suyun içerisinde bekletirseniz eğer, bitkilerinizin daha sağlıklı ve canlı olmasına yardımcı olacaktır.

Karpuz çekirdeği

Akşam televizyon keyfi yaparken yediğiniz kuruyemişlere alternatif arıyorsanız, önerimiz karpuz çekirdeği. Karpuz çekirdeğini çöpe atmayarak ister fırında isterseniz de güneşte kurutarak faydalı ve lezzetli bir kuruyemiş elde edebilirisiniz.